Igyunk igazi tibeti gyömbérteát!


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

A gyömbér egy rendkívül egészséges növény, az őszi, téli hónapokban mindenkinek fogyasztania kellene, hogy elejét vegye a meghűléses, influenzás betegségeknek. Ugyanakkor az emésztést is javítja, megelőzheti a belső gyulladásokat, és még a fájdalomcsillapító hatása is érvényesül, mivel a gyömbér gumók érzéstelenítőként is bevethetők.

Amellett, hogy segít megelőzni a megfázást, a gyömbér tea felmelegíti az egész testet, mivel beindítja a vérkeringést, és a verejtékezésnek köszönhetően kezdetét veszi a méregtelenítés is.

A friss gyömbér a legjobb választás, ugyanis ebben az esetben a legerősebb annak gyógyhatása, teába, kompótokba is friss gyömbért, illetve annak levét ajánlott felhasználni.

Az étkek elkészítésénél is ajánlatos a gyömbért használni, mert ezáltal könnyebben tudjuk majd a nehezebb ételeket is megemészteni. Egy csepp organikus gyömbérolaj például feloldja a gyomorgörcsöket, a puffadást.

Most készítsünk gyömbérteát, ahogyan a tibeti szerzetesek szokták!

Ezt a finom teát egész nap lehet kortyolgatni, főként étkezések előtt javasolt, hogy éveken keresztül megőrizhessük egészségünket.

Hozzávalók:

  • 5 g frissen reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet ánizs
  • 2 liter víz

Elkészítés:

5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként étkezések előtt érdemes egy bögrével meginni.

Dr. Jeszenszky Attila Jeszenszky

szakgyógyszerész

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!