Bravúros győzelem a listavezető Debrecen ellen!


A BSzSK elvette a másfél éves veretlenséget a DEAC-tól, hiszen hazai pályán nem sikerült megverni őket senkinek!

Kiváló szervezéssel készültek a debreceniek Mikulás napján a békésiek fogadására. Plakát, nyomdában készített jegy, a szünetekben pom-pom lányok táncoltak, s megérkezett a Mikulás is. A közönségnek szaloncukrot dobált, akkor még nem tudva, hogy a "zsák-mány" a meccs végére a miénk lesz! A csapatunkat fogadva is készültek, derül ki a beharangozójukból: "A Békés csapata a DEAC-hoz hasonlóan öt győzelemmel és egy vereséggel áll a bajnokságban, s mindössze rosszabb gólkülönbsége miatt foglalja el a Keleti csoport harmadik pozícióját. Előkelő helyezésük értékét növeli, hogy a hat lejátszott mérkőzésükből négyszer idegenben voltak kénytelenek szerepelni. Az előző fordulóban a MAFC második csapatához látogattak, s arattak magabiztos tizenkilenc pontos sikert. A Békés nagyszerűen kezdte a szezont, ám játékoskeretük minősége alapján cseppet sem meglepő a tabellán elfoglalt pozíciójuk. –Már tavaly is rendkívül stabilak voltak, épphogy csak lecsúsztak a rájátszásról. A csapat magja egyben maradt, és érkezett hozzájuk az első osztályból egy tehetséges irányító. A kezdőötösükre nagyon oda kell figyelnünk, különösen Koma Dániel kikapcsolása lesz kulcsfeladat. –mondta Takács, majd hozzátette, hogy vasárnapig lesz idejük felkészülni ellenfelükből, így biztos győzelmet vár csapatától." /Debreceni Kosárlabda Akadémia/
A BSzSK edzői is összehívták a csapatot a klubszobába, hogy a dobó edzések mellett a DEAC gyenge pontjaira rákészülhessenek.
A vasárnapi rangadó példa arra, ha tisztességes fújást kapnak a csapatok, akkor valóban a játékosok teljesítménye dönti el a mérkőzés végeredményét. Az első negyedet a DEAC indította jobban. Mi az első 2 percben inkább faultok gyűjtöttünk kosár helyett. Ezt látva Balog Vilmos azonnal időt kért és kicsit rendezte a kezdő ötösünket. A sarokból indított debreceni 3 pontos dobásokat egyre jobban kizártuk, csakúgy, mint Patkovic befordulásait. Az első perctől kezdve jól blokkolták Koma Danit, amire számítani is lehetett, azonban Kovács Benedeket nagyon jól helyzetbe tudták hozni a mieink. Csodás zsákolásra is volt tere Beninek egy Kertésztől kapott passz után. Az első negyedet ugyan buktuk, de a második negyed végére átvettük a vezetést. Nagyon jó cserékkel elértük, hogy ne pontozódjanak ki a meccs végére a kulcsjátékosaink. Kiemelhetem a jó ütemben érkező időkéréseket is. Ezekről mindig támadásokkal érkezett vissza a csapat. Izgalmas perceket hozott a harmadik negyed is, hiszen egyre jobban látszódott, hogy a Patkovicra épülő debreceni stratégia a békésiekkel szemben kevés lesz. Ismét bravúroson szerepelt Béres Nándor, aki sérülése után ezen a meccsen mutatta be, hogy nem remeg meg a palánk alatt. Gyenge százalékkal érvényesítette mindkét oldal a kiharcolt büntetőket. Ebben talán Krstic volt a legjobban teljesítő. Az utolsó negyedben 1 percre feljött a DEAC, de a Gladiátorok a 2 pontos előnyüket tovább növelték. A csarnokban lévő 600 debreceni néző némán követte a maroknyi békési szurkolók ovációját. A lefújás pillanatában 10 pontos győzelemmel ordíthattuk: EZ BÉKÉS!
Erdei Ferenc elnök:
"Gratulálok a csapatnak, ma este a BSZSK a kosárlabdázás minden lényeges elemében felé nőtt az ellenfelének.
Mestermunka."

Gratulálunk a bravúrhoz az edzőknek és a csapat minden játékosának, hiszen ez a győzelem igazi fegyvertény: a listavezető DEAC-ot gyűrtük le!
UI: A pálya alapvonalánál kitett vaskeretre húzott ponyva nagyon balesetveszélyes, újra kellene gondolni ezek alkalmazását.

Szép volt fiúk!

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

DEAC - Békési SzSK: 74 - 84
(29-21; 17-28; 15-18; 13-17)
Játékvezetők.: Gergely Csaba, Domán István, Lengyel Ádám
Komiszár.: Pázsitka Ferenc

BSzSK:Kristic D.: 21/12; Kovács B.: 28; Koma D.: 10; Kertész D.: 4; Vámos L.: 2;
Zsíros G.: 3/3; Csorba Sz.: 2; Béres N.: 12; Bere M.: 2; Molnár Á., Plavecz T., Farkas G.



Következik: 2015.dec.12-én egy hazai mérkőzés a Békés Városi Sportcsarnokban, amikor 17.00-tól fogadjuk aTiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapatát.

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!