Nyílt nap volt a Tisza Kálmán Szakképző Iskolában!


A Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2015. december 4-én megrendezett nyíltnapon fogadta a kedves érdeklődőket.

A megnyitó után a leendő diákok speciális szakma szigeteken próbálhatták ki a különböző szakmákat. A látogatók nagy érdeklődéssel tekintették meg a szakmai és közismereti órákat. Közel 63 megjelent diák próbálta ki a szakmák fortélyait. A cukrászok különféle édes süteményekkel várták a látogatókat, nagyszünetünkben fizikai kísérleteket mutattak be iskolánk tanulói, amit a kíváncsi kis diákok élvezettel néztek.

Tanműhelyeinkben a hegesztés, kovácsolás technikáit figyelhették meg, illetve egy ZSUK motor beindítására sokan voltak kíváncsiak. A tanboltban használt eszközök kipróbálására, díszcsomagolási technikák elsajátítására is volt lehetőség.

A gépmúzeum megtekintése, mezőgazdasági szimulátor, kombájn szimulátor erőgép-, munkagép-, fémipari gyakorlat tovább színesítette a programokat.

Volt még állatsimogató ahol juhokat tekinthettek meg. A pincér, vendéglátó szakmákat pedig díszes asztalterítéssel, szalvétahajtogatással, finom falatok tálalásával népszerűsítettük. Mind ezek mellett mindenhol kiemeltük a hiányszakmákra való figyelemfelhívást. Pörgős, de sikeres napot zárhattunk magunk mögött.

Tételek: 1 - 20 / 31 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!