Nem úgy sikerült az utolsó forduló


Még most volt csak szeptember mikor elrajtolt a 2015/2016-os bajnokság első mérkőzése, de már ott tartunk, hogy az őszi szezon utolsó mérkőzésére utaztak csapataink a hétvégén. Békési oldalról nézve nem indult jól a mérkőzés a Lajosmizse csapata ellen. A 4. percben már 4-1 volt a meccs állása.

A félidő közepére sikerült felvenni a békésieknek a mérkőzés ritmusát, ennek köszönhetően a 16. percben már 8-8-as egált mutatott az eredményjelző. A folytatás szorosan alakult, sok volt a békési kimaradt ziccer, így nem sikerült átvenni a vezetést az első harminc percben, Lendületesen indult a második játékrész, illetve kakaskodás miatt Horvácki és Benke kizárásra került. Ezután sajnos a félidő közepére ismét három gólos előnyt tudhatott magának a hazai csapat. Innen már nem igazán volt menthető a békésiek helyzete, se védekezésben, se támadásban nem sikerült a megfelelő formációt megtalálni, így a végén már csak kozmetikázni tudták az eredményt a békési fiúk.
Ezzel a vereséggel a téli szünetben 14 ponttal, a tabella hatodik fokán telelnek majd a fiúk.

CYEB Mizse KC–Békés Drén KC 30 – 25 (12–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, 200 néző. Vezette: Medve, Nagy R.
Békés: Domokos D. – Herczeg J. 6 (1), Polgár T. 4, Felföldi G., Kopcsák J. 1, Horvácki M. 2, Kánya L. 4. Csere: Vikor F., Styop M. (kapusok), Kovács A. 4, Horváth D. 4, Domokos I., Gazsó P., Cifra T., Dénes Á., Vass E.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Igler 7, Bujdosó 6.
Kiállítások: 6 perc + Benke végleg kizárva, ill. 6 perc + Horvácki végleg kizárva. Hétméteresek: 3/0, ill. 2/1.

Kádas László: – Gratulálok a Lajosmizsének a megérdemelt győzelemhez, szurkolóinknak és a békési kézilabda barátoknak kellemes ünnepeket kívánok.

A felnőtt mérkőzést megelőző junior meccsen remekül kezdett csapatunk, ugyanis két békési góllal indult a találkozó. Szoros mérkőzést láthattak a nézők, fej-fej mellett estek a gólok a két oldalon. Egyik csapat se tudott jelentősebb előnyt szerezni. Az első harminc perc elteltével 14-14-t mutatott az eredményjelző. A második játékrész hazai góllal folytatódott, amire egyből jött a békési válasz. A 23. percben 27-28-as eredménnyel mentek bele a csapatok a végjátékba. Azonban hétméterest és ziccert is hibáztak a fiúk, így végül 32-29-re nyert a hazai pályán játszó Lajosmizse.
Mindennek ellenére büszkék vagyunk a békési fiatalokra, akik 4-5 évvel idősebbekkel mérkőznek meg hétről hétre.

CYEB Mizse KC–Békés Drén KC 32 - 29(14-14)

Békés: Borbély I., Pankotai B., Besze M., Varga L., Dénes Á. 7, Kecskés B. 8, Mándy T. 1, Szász B. 3, Dékány P., Vass E. 1, Csányi D. 2, Mohácsi B. 1, Magyar B. 2, Kiss R. 1, Kiss S. 2, Baranyai M. 1.

Papp Bálint (edző): - Sajnos nem úgy sikerült az utolsó mérkőzés, mint ahogy szerettük volna. Sokat hibáztunk támadásban, főleg a befejezéseknél, emellett hátul sem volt meg az a stabilitás, ami kellett volna, hogy idegenben győzni tudjunk. Mindenestre ebből is tanulni kell és dolgozni tovább.

Jó pihenést csapatainknak az Ünnepek alatt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!