Fókuszban az udvar


Újra adventben járunk …. Csaknem egy éve történt, hogy a „Szegedi”, Petőfi utcai alsó tagozatán karácsonyi vásárt tartottunk, melynek bevételét az udvaron álló egyik fa mászóka felújítására, esetleg cseréjére kívántunk elkölteni.

A szülőkkel történő közös összefogás eredményeként, még 2014. novemberben Sántáné Kis – Kovács Györgyi diákönkormányzat vezető szervezésében, először több mint 30 adventi koszorú, majd a munkaközösség jóvoltából decemberben közel 700 kézműves alkotás, és 400 szelet sütemény cserélt "gazdát" adomány fejében.

A tavalyi kezdeményezés mellé az iskolavezetés és a fenntartó egyházközség is odaállt, ennél fogva egyúttal az iskolaudvar is megújulhat.

A hosszú előkészítő munka, és az őszi szülői tereprendezés után, az évfordulón végre elindulhatott az érdemi munka, amelynek keretében a több millió forintos beruházás során megtörténik majd az iskolaudvar sármentesítése, esővíz elvezetése, és gumitéglával való burkolása.

Ezután kerülhet vissza nemcsak egy, hanem két felújított fajáték is, hogy a gyerekek minél hamarabb birtokba véve azokat, biztonságban tölthessék el szabadidejüket, a korszerű, modern környezetben! Köszönet mindenki támogatásáért, jóakaratáért! Arató Tamás


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!