A Békési Húsfeldolgozóban jártak a Tisza Kálmán diákjai!


A 11/L osztály vendéglátós tanulói 2015.11.25- én Szokai Imre tanár úr jóvoltából szakmai kirándulás keretében látogattak el a békési húsüzembe.

A kíváncsi diákok megismerkedhettek a sertés szabályos bontásának technikájával, a sertés részeivel és azt is megtanulhatták, hogy melyik húsrészből milyen élelmiszer készíthető, illetve hogy milyen eljárással hasznosítható.


Az üzem dolgozói megmutatták a különböző húsok feldolgozását, a húspácolást és sózást. A diákok megismerhették a kolbász útját a húsdarálástól a címkézésig.

A pár órás kirándulás programjában helyet kapott még a virsli gyártás technológiájának és a füstölési eljárásoknak a megismerése is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!