Kettős győzelem a BSzSK-nál!


A BSzSK felnőtt férfi és U-21-es csapata is jobb volt az Óbudai Kaszások Kosárlabda Akadémia alakulatainál.

Szombaton délben indultunk Óbudára, hiszen este 18.00-tól az NBI/B-s bajnoki meccset idegenben , az akadémia csarnokában rendezték meg. A helyszín irigylésre méltó: konditerem, és műanyaggal borított külső pálya is a kosárlabdásokat szolgálja. A legnagyobb utánpótlás nevelő központként működő egyesületben ideálisan adott minden a munkához. A csarnokban kissé zavaróak az emeletet tartó oszlopok, hiszen nagy felületet kitakarnak a pályából. Az esti mérkőzés kezdésére 20-25 fő szurkolónk érkezett meg, úgy, hogy sokan a fővárosból csatlakoztak a békésiekhez. A kis létszám ellenére hangosan buzdítottuk a mienket. Már az első negyedben jól kezdtek a Gladiátorok. Ugyan gyors tempót kényszerített ránk az Óbudai Kaszások csapata, amibe a mérkőzés végére ők "szaladtak bele". Értsd: nem bírták sem szuflával, sem idegekkel a békésiek mezőnyfölényét orvosolni. Nagyon agresszíven védekeztek, ami többször a sportszerűtlenség határát súrolta. Kertész Dánielt tiszta ziccer helyzetben pl. úgy ütötte ki a 11-es játékos, hogy megérdemelte volna az azonnali kiállítást. Danira egyébként is szoros emberfogással készültek az óbudaiak, ettől függetlenül nem tudták megakadályozni , hogy ismét sok gólpasszt indítson. Jó volt a dobóteljesítménye a BSzSK-nak. A 3 pontosok mellett a palánk alól is gyakran mi hoztuk el a labdát, így sokszor volt indítható egy-egy játékosunk. Ki is emelném Vámos Lászlót,aki a kezdő ötben kapott ismét helyet, s aki nagyon szép védekezés mellett egyre bátrabb játékával érdemelte ki a közönség tapsát.
Mindkét negyedet vittük a félidő előtt. Az ellenfél csapatában két kiemelhető kosaras volt: Kováts Róbert és Jaroslav Gorski. A teljesítményük mellé azonban kevesen tudtak felzárkózni. A félidő után kétszer indították be a rakétáikat, de nagy százalékban nem kosárral fejezték be, így a rontásból ismét mi hozhattuk el a labdát. Minden pályán lévő játékosunkról elmondhatom, hogy teljes erőbedobással és koncentráltan játszott. Krstic Dániel sok büntetős helyzetet csikart ki, majd érvényesített. Kiválóan érkeztek ismét a cseréink is. Zsíros Gábor, Csorba Szabolcs és Bere Márton. Ismét bebizonyosodott, hogy a kosárlabda attól szép sport, hogy csapatban lehet igazán látványos helyzeteket produkálni. Igazán szép, taktikus játékot épített fel a két edzőnk: Balog Vilmos és Balog Lajos! Öröm volt nézni a játékunkat. Az utolsó negyed végét ki sem várva 2-3 perccel a lefújás előtt szólhatott: "Békés városé, Békés városé, a győzelem a Békés városé!"

Ugyanezt az örömöt élhettük a "kicsiknél", ahol szoros csatában ismét a mieink győzedelmeskedtek. A Balog Lajos és Csorba Szabolcs által edzett U-21-es csapatunk játékát élvezettel nézték a felnőttjeink is. A Vámos László, Lipcsei Imre, Molnár Ákos triónkat nem tudták megfogni, így ezen az összecsapáson is magabiztos győzelemmel zárt a csapatunk!

Az eddigi eredményeink joggal tölthetnek el bennünket örömmel, még akkor is, ha tudjuk: január elejétől újabb nehéz mérkőzések várnak ránk. Most azonban kétségtelen tény: a BSzSK vezeti a tabellát az NBI./B Keleti csoportjában!
Gratulálunk mindenkinek és kívánunk kellemes ünnepeket! Köszönjük ezt a szép karácsonyi ajándékot az edzőknek és a csapat minden tagjának!

Ui. Le a kalappal a játékvezetők előtt: ilyen korrekt fújással ritkán találkozott eddig a csapatunk. A mérkőzés lefújása után tapsot kaptak ők is.

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!