Helyismereti vetélkedő - döntő


Forrás: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
Helyszin: Békés Városi Püski Sándor Könyvtár
2015. december 8-án, a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár olvasótermében került sor az 5. helyismereti vetélkedő döntőjére, amelynek témája Békés vármegye újjáalakulásának 300. évfordulója volt. A program a Békési Könyvtárért Alapítvány, a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület és a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár közös rendezvénye volt középiskolás diákok részére.

A résztvevők két előadást hallgattak meg az elődöntő ideje alatt. S. Turcsányi Ildikó muzeológus képes előadását a Békési várról és Dr. Seres István turkológus előadását a vármegye újratelepüléséről és újjászervezéséről. Az elődöntőben beadandó munkákat készítettek a fiatalok. A békési várat kellett megalkotniuk agyag és más anyagok felhasználásával, valamint a várat idéző múzeumi munkafüzetet egészítették ki és online TOTÓ-t töltöttek a könyvtár honlapján. A decemberi döntőben a versenyzők 7 fordulós játékban mérték össze tudásukat. A fordulók során többek között kerestek a Magyar Elektronikus Könyvtárban és a kort idéző képeket kellett felismerniük több kisebb kocka segítségével, amiket akkor láthattak, ha a képrészlethez tartozó kérdésre tudtak válaszolni. Puzzle képet is kellett kirakniuk és volt "most mutasd meg" játék is. A vetélkedőre 18 csapat jelentkezett a Szegedi Kis István Gimnáziumból és a Tisza Kálmán Szakképző Iskolából. Közülük a legjobb 6 csapat került be a döntőbe, ahol az alábbi eredmény született:

Helyezések:

I. helyezett csapat tagjai, a Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai:

  • Megyeri Réka
  • Nagy László
  • Pankotai Mónika

II. helyezett csapat tagjai, a Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai:

  • Maczik Róbert
  • Nagy Tamás
  • Szilágyi Gábor

III. helyezett csapat tagjai, a Tisza Kálmán Szakképző Iskola diákjai:

  • Ensel-Réső Márk
  • Hegyesi Gábor
  • Vantara Péter Norbert

A döntősök értékes jutalomban részesültek. Az elődöntőben szépen teljesítő csapatok, a szoros versenyre való tekintettel, szintén jutalomban részesültek.

Patronáló tanáraik: Dr Pataki Ágnes intézményegység-vezető, Dávid László tanár úr, Somlyainé Cseh Margit tanárnő, Sós Sándor tanár úr és Szilágyiné Szabó Ágnes tanárnő.

Tételek: 1 - 20 / 99 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!