Disznótor Békési FKC módra


Évek óta a hagyományokat őrizve, hétvégén sor került a Békési Férfi Kézilabda Clubnál a már megszokott disznóvágásra.

Szombaton reggeli órákban közösen indult a csapat Békésről busszal és személyautókkal Dobozra, ahol évek óta egy helyi vendéglő ad otthont a rendezvénynek. 7 órakor már hozták is a levágásra kerülő jószágot is. A munkafolyamatok megosztották a társaságot, de mindenki próbálta a leginkább testhez álló feladatot ellátni a nap folyamán. A megszokott "szertartás" a disznókörméből történő pálinka ivás sem maradhatott el. Délben a feldogozott húsból remek ebédet varázsolt a dobozi vendéglátóegység az asztalra, amit ezúton is köszönünk még egyszer.

- Nyolcadik éve rendezzük meg a disznótort a felnőtt csapattal, segítőkkel és edzőkkel. Remek alkalomnak tartom ezt a napot arra, hogy a felkészülés közepén egy kicsit megálljunk és kikapcsolódjunk közösen. Úgy érzem idén is remekül sikerült ez a nap, jó hangulatban elfogyasztottuk délben a feldolgozott disznót. Ilyenkor mindenki nyitottabban tud beszélgetni társaikkal és még jobban összekovácsolódik a társaság - mondta Polgár Zoltán.

Hétfőtől ismét munkához láttak a csapatok, a felnőttek január 22.-én Törökszentmiklóson lépnek majd pályára felkészülési mérkőzés keretein belül.

A Disznótoros galéria elérhető itt!

Tételek: 1 - 20 / 195 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!