Fokozottan figyeljünk embertársainkra a zord időben!


Megjelent: 2016 Január 21. ( Csütörtök ) 12:44
Módosítva: 2016 Január 29. ( Péntek ) 11:04
A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ emberhez méltó szolgáltatásnyújtás keretében, négy járás viszonylatában fogadja a hajléktalan személyeket öt családias ingatlanban. Bár a tél már meg-megmutatja fogait, idén eddig még nem voltunk extrém időjárási helyzetnek kitéve.

A mai társadalmi, gazdasági helyzetben, Békés városban a lakosság továbbra is érzékenyen reagál a sérülékeny, hátrányos helyzetű emberekre, csoportokra. Ennek köszönhetően több olyan ember számára biztosított szállást azonnali jelleggel a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ az elmúlt időszakban, akik nem lakhatás céljára szolgáló épületben, kunyhóban, fészerben, közterületen kívánták tölteni mindennapjaikat. A téli hideg idő beálltával veszélybe kerülnek a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk, működjünk együtt a rendőrséggel, az önkormányzattal, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival – hívja fel minden állampolgár figyelmét Kádasné Öreg Julianna igazgató.

Ha ilyen esetet tapasztal bárki, a legfontosabb, hogy jelezze a tragédiák megelőzése érdekében a 70/337-1185 vagy a 66/414-840 telefonszámok valamelyikén a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központnak. Kríziskezelés keretében szállást, meleg ételt biztosítanak a rászorulók számára. Az intézmény nem csak a téli időszakban fordít nagyobb figyelmet az egyedülállók és idős emberek rendszeres látogatására, és ebben együttműködnek a társ rendvédelmi szervezetek dolgozói is. Ne feledjük a szenvedélybeteg is ember, aki nem biztos, hogy maga tehet a sorsáról, ha az utcán fekszik, hamar kihűlhet, közös felelősségünk embertársainkkal való törődés!

Dr. Jeszenszky Attila Jeszenszky

szakgyógyszerész

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon! www.gondoskodo.hu www.immunspecialista.hu www.facebook.com/levendulapatika És már Mezőberényben is!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!