Stratégiai győzelem!


Legyőztük a Vásárhelyi Kosársulit az otthonában is! Vásárhelyi Kosársuli- Békési SzSK 60-68

Előkészületek:
Remélhetőleg sikerült a Gladiátorokat meglepni azzal, hogy kimagaslóan nagy számú szurkolói csapat jelent meg a Hódtói Sportcsarnokban szombaton este. Nemcsak a csapat buszával, hanem saját autókkal és külön szurkolói járattal érkeztünk. A korábban begyűjtött támogatásból vásárolt a GU dudákat és pótolta a dob beszakadt hártyáját. Igaz, hogy Budapestről ezt nem sikerült lehozni, de Koma Dániel segítségével mégis megoldódott ez a probléma is.
Bevalljuk erre a mérkőzésre nagyon készültünk. Miért? Mert sorsdöntőnek számíthat a 4 legjobb közé kerülésünkben. Aztán ott volt az a régen vágyott cél is, amit a BSzSK most el is ért: legyőztük a Vásárhelyi Kosársulit a saját pályáján!

A derbi:
Mire a felnőtt mérkőzés kezdődött népes hazai nézőközönség is megérkezett a csarnokba. Ugyan számszerűen kevesebben voltunk, de az első pillanattól kezdve hazai pályán érezhette magát a BSzSK, hiszen szurkolás a mi oldalunkról érkezett a pályán lévőkhöz. Mr. Ordibátorunk elérte, hogy az U-20-as csapat tagjai is besegítettek a hangorkánba. Jól kezdtünk. Hamar 5-6 pontos különbséggel vittük a meccset, ami mégsem volt könnyű falat számunkra. Az első negyedet egy vásárhelyi 3 pontos miatt csak 1 pontos vezetéssel zártuk.
A játékvezetők az első két negyedben meglehetős részlehajlással fújtak ellenünk. Koma Dániel és Kovács Benedek pl. vitatható helyzetekben kapott személyit, de nem volt ritka, hogy a játékosok közötti "gyurmázást" csak nálunk büntették. Az asztalnál az ellenőr nem nagyon avatkozott be és nem is kommentálta túlságosan az eseményeket- tudtam meg Csorba-Kohári Döniztől. Párszor megpróbált reklamálni Balog Vilmos is, de nagyon nem változott a dolog a 2. félidőre sem. (Egállal mentek ki a csapatok.)

Egy dologban változott a meccs mégis. A nagy hajtást még nagyobb békési lendület váltotta fel. Koma Danira ismét 2-3 emberes prés állt, így nagyobb szerepet kaptak a többiek, akik extra teljesítménnyel dobálták a 3 pontosakat kívülről. Kertész Dániel és Krstic Dániel is jó teljesítményt mutatott fel most. Szépségdíjas kosarat dobott Farkas Geri is, aki hosszú kihagyás után állt be a csapatba teljes értékű játékkal. A fiataljaink Vámos László és Béres Nándor is szép helyzetekben hozták a nem kevés pontjaikat! Kertész Dániel a szerzett labdában és lepattanóban is bravúrosan teljesített. Egyre inkább érezhető volt, hogy sikerülhet győzelemmel zárnunk. A 3. negyedben ismét erőre kapott a vásárhelyi alakulat, pár jó 3 pontossal felzárkóztak: 53-52 volt a kijelzőn- igaz a javunkra. Ekkor nem nagyon mertem volna megmérni pár ember vérnyomását! A szurkolás , ha lehet ilyet mondani sportszerű és frenetikus volt! Egyetlen percet sem hagytunk ki, szólt a MINDENT BELE! A HAJRÁ BÉKÉS! A OLLÉ-OLLÉ-OLLÉ!! Egyre több hibával (kihagyott büntetők, vakon eldobott labdák és végre a vásárhelyieknek befújt fautok) játszott az ellenfelünk és egyre jobban elhúzó BSzSK teljesítmény jellemezte a 4. negyedet. Újra 10 pont volt a különbség köztünk: nem először a mérkőzésen, de "hálistennek" pont a legjobb időben! A GYŐZELEM A BÉKÉS VÁROSÉ már a lefújás előtti 2 percben felcsendült, amit néhány játékos még el sem mert hinni. De megcsinálták!! Kertész Dániel az utolsó másodperceket pattogtatással zárta, mi pedig őrületes ovációval!
Elmondhatatlan öröm jelenteni ezt a teljesítményt!

Csorba Szabolcs:" Küzdelmes, kemény meccs volt, aminek már múltja és háttere van, mindkét oldalról. Számomra a szezon legfontosabb meccse volt, amivel teljesült egy álom is. Mindenki hajtott, küzdött a győzelemért és megérdemeltük azt."

Kertész Dániel: "Amit meg beszéltünk , nagy részben sikerült megvalósítanunk. A hazai csapatot 60 ponton tartottuk , ami abszolút a jó védekezés gyümölcse volt. Igazi férfi munka volt a tegnapi győzelem . Ez csak 1 meccs volt, készülünk tovább keményen , meg hosszú a szezon, szeretnénk minél sikeresebb évet zárni!"

Erdei Ferenc: Ha volt jó meccs az életemben! Ez az.

Gladiátor ultras:" Közös győzelem volt!
Óriási gratuláció a csapatnak!
Hisz csapatként, alázattal és hittel fektették két vállra a szezonban másodjára a régiós riválist!"

Vásárhelyi Kosársuli - Békési SzSK: 60-68

(18-19, 21-20, 13-14, 8-15)
Jv.: Menyhárt Ferenc, dr. Varga Zoltán, Vadász Csaba Ell.: Bernáth András


Krstic D.: 15/9; Kovács B.: 4; Koma D.: 9; Kertész D.: 19/9; Vámos L.: 4,
Béres N.: 12/3; Farkas G.: 5/3; Zsiros G., Csorba Sz., Molnár Á., Plavecz T.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.

Fotó: Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!