Békési betörőpárost fogtak: 33 éves nő és egy 15 éves fiú


Részletek:
Mortimer, a nyomkövető kutya a gyanúsítottak lakhelyéig vezette a nyomozókat Békésen és Mezőberényben.

A Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és Mezőberényi Rendőrőrse nyomozást folytat egy 33 éves békési nővel és egy 15 éves mezőberényi fiúval szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint V. Szilvia 2016. február 15-én 5 óra körüli időben úgy jutott be egy békési lakóházba, hogy bemászott a kerítésen és a kapuban lévő kulccsal kinyitotta az épület bejárati ajtaját. Bent elkezdte átkutatni a helyiségeket és készpénzt, valamint egy mobiltelefont vett magához, de a ház tulajdonosa felébredt és megzavarta. A férfi a sötétben úgy látta, hogy egy környékükön lakó nő lopta meg, aki miközben menekült, elhagyta a mobiltelefont.

A Mezőberényi Rendőrőrs nyomozói arról kaptak bejelentést 2016. február 15-én 14 óra körüli időben, hogy valaki egy lakatlan ház udvarán pakol és a kerítésen keresztül különböző tárgyakat dobál az utcára. A nyomozók perceken belül megérkeztek a házhoz és a járdára dobott táskában kávéfőzőt, festékszórót és egy spotlámpa szettet találtak. Eközben megérkezett a házhoz a tulajdonos is és a rendőrökkel együtt látta, hogy a gyanúsított a fészerből próbálta ellopni a dolgokat. Az utcán azonban megzavarták, ezért az összepakolt tárgyakat otthagyta és ház hátsó kertjén keresztül elszaladt.

A rendőrök a helyszíni szemlével és az adatgyűjtéssel egy időben a békési, valamint a mezőberényi háztól is nyomkövető kutyát indítottak. A Mortimer névre hallgató kutya mindkét helyszínről a gyanúsítottak lakásáig vezette a vele együtt dolgozó rendőrt. A 33 éves nő és a fiatalkorú fiú elismerték a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók mindkettőjüket lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


rendőrség lopás