Elképesztő sikerszéria a BSzSK-nál!


Békési SzSK - Budapesti Honvéd SE: 75 - 49

Ha egy csapat nem dob...

Takács János szállóigéjével is kezdhetném a beszámolót, amit minden békési kosaras be tudna fejezni. Ezt azonban a vasárnapi rangadó felülírta! Így egy a héten megjelent cikkből idéznék:
"Habár a Békés van jelenleg messze jobb formában a két fél között, a Honvéd mumusnak számít Komáéknál, miután a fővárosiak vették el idei veretlenségüket a Dózsa György úton és a tavalyi szezon rájátszásában is Puskás Artúrék orozták el a kilencedik helyet előlük. A vendégek azonban egy nagy zakót követően utaznak idegenbe, az ősi rivális Kaszások hazai pályán leckéztette meg a Honvéd fiataljait, ami után nagy kérdés, hogy mennyire sikerült rendeznie a fejeket a látogatók mesterének. Legutóbbi öt fellépéséből csak egyet tudott megnyerni a fővárosi alakulat, igaz, azt távol az otthonuktól aratták Máté Márkék, így bizakodhatnak a jó szereplésben, de még így is sokkal esélyesebb a házigazda, ha csak a négy, remek formában lévő rutinrókájukkal nem tudnak mit kezdeni a Honvéd játékosai."

Nos, ezzel jóslattal messze mellélőtt a www.kezdő5.hu cikkírója.
Olyan sokszor bebizonyította már a BSzSK , hogy nem csupán 4 emberből áll a csapat, hogy javasolnám: ideje észrevenni! Nagyon úgy tűnik, hogy a Honvéd egyáltalán nem volt mumusa a Gladiátoroknak. Az első negyedben igaz, hogy meglepően jól dobta a Honvéd együttese a triplákat, ez mégis kevés volt a győzelemhez. Ugyanis a békési védekezést felállítva már esélyük sem volt , hogy tiszta dobó helyzetet teremtsenek maguknak. Koma Dánielt egyáltalán nem tudták kivonni a játékból, így Dani ismét nagyon szép statisztikát írt a neve mellé. (Ami így sem rossz, hiszen több kategóriában az 1-3. helyen áll a keleti csoport játékosai ranglistáján.)
Dicséretes az a tűz és hév, amivel a budapesti alakulat harapott a most is gömbölyűnek mutatkozó labdára. Többször birkózásig fajult a küzdelem a pályán. Ennek a hévnek tudható be talán, hogy a Honvéd játékosai elkaszálták, vagy leütötték a békési játékosokat. Kertész Dani is óriásiakat repült emiatt.
Semmiképp nem sportszerű ez a sérüléseket is okozható védekezési forma.
A második negyedtől megállíthatatlan volt a BSzSK. Nem találtak fogást a játékunkon. Így a Budapesti Honvéd vezetőedzője, Puskás Artúr már nemcsak az influenza miatt szipoghatott...Viszonylag csendesen konstatálhatta, hogy ő is mellélőtt a Tüzér-tűben, amikor február elején kissé optimistán így nyilatkozott:" Emelem kalapom a zseniálisan eredményesen kosárlabdázó Békés (11-2) előtt, ám minden tiszteletem ellenére úgy vélem, velük bármikor, bárhol partiban tudunk lenni."

Nos ezt újra kell gondolni, mert ez most nagyon nem sikerült! Egyre nagyobb különbséggel vezetett a Békés. Előbb 10, majd 20 pontnyi volt a különbség.
Rengeteg szépségdíjas kosár született. Nem is tudom eldönteni, hogy a Farkas Geri vagy a Zsíros Gabi 3 pontosai tetszettek, vagy a Krstic háttal visszapasszolt kosara, esetleg az utolsó elcsent labdával bevarrt Kovács Beni produkció viszi-e el a pálmát? Bravúros és látványos megoldások jellemezték a játékunkat, amit a fiatalok is szépen erősítettek. Balog Vilmos és Balog Lajos merészen a kicsiket is pályára sorakoztatta: Béres a kezdő 5-ben, majd Vámos Laci, Molnár Ákos és Plavecz Tomi is felállhatott a kispadról.
A félidőben Zsíros Gabi mezőberényi , 6.c-s lányai táncoltak a kezdőkörben. Köszönjük nekik és a rengeteg szurkolónak, akik eljöttek ezt a vasárnapi mérkőzést megnézni. A következő meccs is hasonló időben : 2016. 02.28-án, 17.00-tól lesz,amikor a MAFC II. érkezik a békési csarnokba.

Békési SzSK - Budapesti Honvéd SE: 75 - 49
(13-19; 28-13; 21-9; 13-8)

Jv.: Pozsonyi László, Balogh Gyula, Vadász Csaba
MKOSZ ell.: Mustos Tamás János

Krstic D: 8/6;
Kovács B.: 10;
Koma D.: 28;
Kertész D.: 12/3;
Béres N.: 4;

Zsíros G.: 7/3;
Farkas G.: 6/6;
Csorba Sz., Molnár Á., Vámos L., Plavecz T.

Gratulálunk a győzelemhez! Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!