Új igazgató a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő élén!


Interjú Erdélyi Imola Erzsébet igazgatóval.

- Milyen várakozásokat fogalmazott meg önmagának a feladattal kapcsolatban?

Vezetői szemléletem középpontjában a szakrendelői ellátás, a diagnosztika (röntgen, laboratórium) és a gyógyfürdői ellátás vonatkozásában olyan egészségügyi szolgáltatásnyújtás áll, amely betegközpontú, hatásos és hatékony, magas szakmai színvonalú, korszerű terápiás módszereken alapszik, megfelel a mindenkori jogszabály egészségügyi követelményeknek és hatósági elvárásoknak. A minőségirányítás kapcsán pedig kiemelt jelentőséggel kell, hogy bírjon a megfelelő betegtájékoztatás, valamint az észrevételek, panaszok kezelése.

- Sikerült-e pár nap, 1-2 hét alatt megismernie az intézmény egészét és melyek az első benyomásai?

Kinevezésem 2016.január1 óta sikerült átnézni az intézmény működésének részleteit, ennek alapján elmondhatom, hogy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő olyan betegellátást biztosít, amely egyensúlyt teremt az intézmény által nyújtott szolgáltatások és a korlátozott pénzügyi források között. A szakorvosi rendelőknek szakorvosokkal való ellátottsága 100%-os. Következésképen úgy vélem, hogy az intézményben folytatott betegellátás mind emberi, mind orvos szakmai illetve ápolói és szakdolgozói szempontból kiérdemli az elismerést.

- Milyen vezetői elveket fog követni? (célok, tervek)

Célom, olyan eredményes intézmény működtetése mellyel a Békés város és körzetéhez tartozó lakosság, a páciensek, a fenntartó és egészségügyi partnerek valamint a munkatársak egyaránt elégedettek. Ezért fontosnak tartom a fenntartóval, a szakorvos kollegákkal és a területen dolgozó háziorvosokkal, a megyében működő korházakkal és testületekkel való együttműködést az intézmény jó teljesítményének és hatékonyságának elérése érdekében.

Mindennapi tevékenységemben nagy jelentőséget tulajdonítok a munkatársaimmal és a betegekkel szemben tanúsított etikus magatartásnak, a rászorulókkal való emberséges bánásmódnak és a magas szintű szakmai munkának.

Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos szűrő vizsgálatok Intézeti hátterének folyamatos biztosítását kiemelten fontosnak tartom. Valamint az eddig elért szakmai színvonal megtartása elsődleges szempont.

- Várhatók-e további személyi vagy egyéb változások az intézményben?

Szoros együttműködést kívánok létrehozni a fenntartóval annak érdekében, hogy az intézet szervezeti fejlesztésre vonatkozó tervei (így például Intézet nyílászárók cseréjének folytatása) megvalósuljanak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!