Békési csapat ezt még sosem érte el!


Megjelent: 2016 Február 29. ( Hétfő ) 18:45
Módosítva: 2016 Március 3. ( Csütörtök ) 18:45
Egy sima hazai, ami mégis emlékezetes marad!

Egy sima hazai, ami mégis emlékezetes marad!

A MAFC II. fiataljai nem sok reménnyel, de végig a sporthoz méltó hozzáállással küzdöttek vasárnap délután a békési csarnokban. Teltház volt ismét a nézőtéren, amit a csapat meg is hálált!
A Gladiátorok örömjátéka zajlott négy negyeden át.
De, nem azért kerül fel a MAFCII. elleni győzelmünk a képzeletbeli dicsőség falára, s nem is azért, mert óriási pontkülönbséggel nyertek a Gladiátorok a vasárnapi rangadón!
Persze jól kosárlabdázott mindenki. Voltak triplák Farkastól, Zsírostól, Plavecztől, Bérestől és Czupráktól.
Csodás passzokat osztott társainak Kertész, aminek rendszerint pont lett a vége.
Kovács és Koma mellett bemutatkozott a palánk alatt az új igazolású Gruda is.( Megjegyzem Koma Danit zsákolni is láttuk!)
Nem azért lehetünk tehát büszkék most, mert a csapatunk bravúrokkal teli megoldásokkal játszhatott.
A bravúr a szezon eddigi győzelmeinek eredménye, hogy elértük a kitűzött célt: benne leszünk a rájátszás legjobb 4 csapata közt. Elsőként biztosította helyét a Békési SzSK. Erdei Ferenc elnök így nyilatkozott:
"A békési kosárlabda történelemben először jutottunk az NBI./B országos play-offba.
Mindezt 5 meccsel az alapszakasz vége előtt...
Büszke vagyok a csapatra, a játékosainkra, az edzőkre és köszönettel tartozom a segítőinknek és a támogatóinknak!"

Békési SzSK - MAFC II.: 108 - 42 (23-7; 38-4; 15-13; 32-18)
Jv.: Radnóti Miklós, dr. Varga Zoltán, Kovács Nimród MKOSZ ell.: Faidt Mihály
Zsíros G.: 18/6; - Kovács B.: 10; - Koma D.: 16;
- Kertész D.: 14/3; - Béres N.: 10/3; - Czuprák Á.: 10/3;
- Csorba Sz.: 8; - Molnár Á.: 2; - Plavecz T.: 3/3;
- Farkas G.: 13/6; - Gruda G.: 4.

Szép volt fiúk!

A hétvége eredményei között az utánpótlás csapataira is büszkék lehetünk.
Hegedűs Ferenc- edző:
"A Békési Heppes Szöcskék U-11 es kosárcsapata meggyőző játékkal legyőzte a Karcag és Vásárhely csapatait és már biztosan a régiós döntő egyik résztvevője. A tini lányok Szolnokon becsülettel helytáltak a kosárlabdás akadémiák csapatai ellen és a vereségek ellenére a 16-24 helyért folytatják a küzdelmet."

Csorba Szabolcs- edző:
"A hétvégén Kisújszálláson vett részt a BSzSK egyik U11-es csapata, a Szegedis Gladiátorok, ahol két mérkőzést is játszottak.
Az első meccsen, a hazai Kisúj SE Angyalait, meggyőző fölénnyel és szép egyéni eredményekkel, 62-30-ra legyőztük.
A második mérkőzésen, a SZEDEÁK Nagydózsa csapata ellen jó védekezéssel, kitünő csapatjátékkal 51-41-re nyertünk.
A csapat év eleje óta sokat fejlődött, szépen menetelnek, 4 meccs óta veretlenek. Bizakodva várjuk a következő fordulót, addig is munkálkodunk a további fejlődésen!"

Balog Lajos- edző:

"Kiemelt Kadett Bajnokság

Békési SZSK – MAFC KA 61-92 (13-31, 17-24, 19-24, 12-13)
Jv.: Papy Zsolt, Drenyovszki Dániel

A BSZSK kadett csapata hétvégén megkezdte szereplését az ország legjobb 16 csapata között. Hazai pályán fogadtuk a MAFC Kosárlabda Akadémia csapatát. Megilletődötten kezdtünk, az ellenfél letámadása zavart okozott a labdafelvitelben, sok pontatlanság csúszott ebben a szakaszban a játékunkba, így az első negyed után tetemes előnyre tettek szert a fővárosiak. A második negyedtől rendeztük a sorokat, ekkor már mi is megmutattuk, hogy nem véletlenül jutottunk be a Kiemelt Bajnokságba. Akcióink pontosabbak lettek, könnyű kosarakat tudtunk szerezni, és védekezésünkkel többször megzavartuk az ellenfelet. Sajnos, a távoli dobásaink ezen a mérkőzésen ritkán jutottak a gyűrűbe – miközben a vendégek extrán dobtak kintről -, ezért szorosabb eredmény elérésére nem volt esélyünk.
Tapasztalatszerzésnek jó volt ez a találkozó. A fiúknak gyorsabban kell döntéseket hozniuk, gyorsabban kell játszaniuk. Ami eddig elég volt, itt már kevés. De ezért akartunk ide bekerülni: hogy tovább fejlődjünk, nálunk egyelőre erősebb ellenfelekkel szemben próbáljunk helytállni.
A sípmesterek ismét színvonalasan fújtak, mindkét csapat elégedett lehetett a közreműködésükkel.
Következő mérkőzésünk: Békési SZSK – ELIT Basket Törökbálint
2016. március 04. péntek 18.00, Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tornaterme.""

Végezetül ajánlom a következő mérkőzésünket, amit a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata ellen vívunk. Az agitálást a Gladiátor Ultras így fogalmazta meg :
2009 óta, amióta kilátogatunk a mérkőzésekre, a Debrecen, igen csak nagy riválisunk. Ami nem is csoda, hisz megyeszékhelyként, egyetemi csapatként, kosár akadémiaként óriási tőke, és játékosállomány felett diszponálnak.
Ha visszatekintünk, már sok sikert könyvelhettünk el a Debrecen ellen, így az NB2-ben is, hisz itthon, valamint a híres civisi fújás mellett idegenben, vagy épp telházas (Hepp-MARACANA-a Pokol tornáca) mérkőzésen a medikusos fiatalokat sikerült többször is kétvállra fektetni..
Sőt nem is olyan rég, IDEGENBEN még a zászlóshajó, az NB1B-s Nagy legénység is fejet hajtott a BÉKÉSI GLADIÁTOROK ELŐTT!
AZONBAN egy valami nem sikerült MÉG SOHA, (sem Hepp kupa, sem bajnoki mérkőzésen) ITTHON legyőzni ezt a tavalyi Hepp Kupa győztes, kirakatcsapatot!

Az alapszakasz végeredményére is kritikusan kiható PRESZTIZS-SZUPERRANGADÓ mérkőzésre hívunk, várunk, reaktiválunk, minden olyan barátunkat, szurkolótársunkat, azok ismerőseit, barátnőit és mindazokat akik az elmúlt évek közös sikereinek tanúi voltak, és támogatták a csapatot, hangjukkal, tapsukkal, valamint jelenlétükkel, JÖJJENEK EL, és segítsük közösen GYŐZELEMBE a GLADIÁTOROKAT!!

2 dolgot ne felejts otthon!
1. FEKETE PÓLÓ
2. A HANGOD

HAJRÁ BÉKÉS! ‪#‎CSAKABÉKÉS‬!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!