Országos versenyen az Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai!


Megjelent: 2016 Március 9. ( Szerda ) 12:02
Módosítva: 2016 Március 9. ( Szerda ) 18:59
A közelmúltban került megrendezésre az egri Országos Ifjúsági Szólótáncverseny döntője, amely versenyre területi válogatókról lehetett bejutni.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskoláját Kovács Anna és Izsó Lajos Hunor, a Belencéres Néptáncegyüttes szólistái képviselték, akik a kötelező magyarpalatkai táncok mellett a területünkre jellemző egyelőre szakmai unikumnak számító szeghalmi magyar táncokat mutattak be nagy sikerrel. Felkészítő tanárok: Csipei Judit és Okányi Mihály

A II. Rákóczi Ferenc Városi Művelődési Ház és Könyvtár volt a helyszíne annak a 2016. február 27- én megrendezésre került IV. Országos Nagyecsedi Verbunk Versenynek, ahol iskolánk és a városi táncegyüttes legfiatalabb szólistája, ifjabb Mahovics Tamás, korcsoportjában II. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás. A versenyt neves szakmai zsűri értékelte, Lévai Péter a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa, Busai Norbert - a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Népművészet Táncos Mesterei Egyesület elnöke, Kádár Ignác – táncpedagógus, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos és Fitos Dezső - táncpedagógus, koreográfus, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos, Harangozó díj, személyében.

A versenyek minden résztvevőjének szeretettel gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!