Kisebb települések nagyobb biztonságban


Fotók az eseményről...

Kisebb települések nagyobb biztonságban

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

2016. március 10.

Négy megyére kiterjedő, a falvakban élők biztonságának erősítését célzó programot indított a rendőrség az Alföldön. Ennek keretében bűnmegelőzési információs pont nyílt a Békés megyei Ecsegfalván.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság "Kisebb települések nagyobb biztonságban - Négy megye összefogása a falvakban élőkért címmel" pályázatot nyújtott be a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácshoz. A kezdeményezés célja, hogy a falvakban élők aktuális, a biztonságukat, illetve a bűncselekmények megelőzését szolgáló információkhoz jussanak. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásáról biztosította a program kidolgozóit, így 2016. március 10-én Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben megnyíltak az első bűnmegelőzési információs pontok.

Békés megyében Ecsegfalván mutatta be a pályázat programelemeit dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Elhangzott, hogy a tavalyi évben a tanyákon élők biztonságának fokozása érdekében indult program során készült rádiós hanganyagokkal, valamint lakossági fórumokon, a Pusztázó Hírmondó újság elkészítésével, a www.bunmegelozesbekesmegye.hu weboldal fejlesztésével igyekszik a rendőrség a falvakban élők figyelmét felhívni a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire. Négy megyében 100 településen alakítanak ki bűnmegelőzési információs pontokat olyan helyeken, ahová a falvakban élők rendszeresen járnak. Ecsegfalván egy élelmiszerüzletben találják majd meg a helyiek a rendőrség aktuális kiadványait. A település polgármestere, Kovács Mária az információs pont megnyitása alkalmából rendezett ünnepségen üdvözölte a kezdeményezést és elmondta, hogy a közbiztonságérzetüket rossz irányba befolyásoló esemény az elmúlt időszakban nem történt Ecsegfalván.

Az önkormányzat és a rendőrség kapcsolata nagyon jó és a helyi körzeti megbízott munkájával is elégedettek. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a településen élők a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program keretében még több információhoz juthatnak és az idősek mellett a gyermekek, a családok, a pedagógusok is találnak majd a helyi boltban a biztonságuk fokozását szolgáló tanácsokat tartalmazó kiadványokat.

A 2016. május 12-éig tartó projekt végrehajtásában a rendőrség kiemelt partnere a polgárőrség. A tájékoztatón Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke hangsúlyozta: fontos feladatuknak tekintik a bűnmegelőzést, éppen ezért vállaltak aktív szerepet a falvakban élők biztonságáért létrejött kezdeményezés megvalósításában.

A "Kisebb települések nagyobb biztonságban – Négy megye összefogása a falvakban élőkért" pályázat keretében a bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek és a körzeti megbízottak különös figyelmet fordítanak a kerékpárosokra. A kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről szóló szórólap mellé a láthatóság fontosságát hangsúlyozó tájékoztatót és küllőprizmákat is ajándékoznak a bicikliseknek.

( Forrás : police.hu )

Tételek: 1 - 20 / 102 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!