Sport! B33


Országos döntőben a Szegedi kosarasai

Február végén Kiskunfélegyházán rendezték meg a kosárlabda B33 területi döntőjét. Általános és középiskolás csapatok, fiúk és leányok egyaránt részt vettek a remek körülmények között lebonyolított diákolimpiai versenyen. Bács- Kiskun, Csongrád, Pest és Békés megye legjobbjai mérték össze tudásukat az egypalánkos, 3 a 3 elleni játékban. A rendkívül gyors, ebből adódóan változatos, izgalmas, fordulatos sportág nemrég jelent meg a honi kosárlabda életben. Több elemében hasonlít a streetballhoz, de a játékvezetés, a kötött (10 másodperces) támadóidő miatt közelebb áll a versenysporthoz. Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kiemelt programként kezeli a B33- as versengést, a magyar csapatok nemzetközi szinten is jól szerepelnek a versenyeken.

A kiskunfélegyházi területi döntőbe a megyei bajnokok, ezüst és bronzérmesek kerültek be, s a torna arról döntött, hogy mely csapatok képviselhetik iskolájukat, megyéjüket az országos döntőn.

Békés megyéből a legtöbb csapatot a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium delegálta a tornára. A középiskolás fiúk kiválóan helytálltak, csoportjukból továbbjutva, a négyes döntőbe kerültek. A továbbjutást jelentő 3. helyről egy szoros meccsen, nagy csatában maradtak le csupán a Pest megyei MTK- Törökbálint versenyzőivel szemben. A középiskolás leányok is továbbjutottak a csoportjukból, ám a legjobb négy közé már nem tudták beküzdeni magukat.

A legjobb eredményt az általános iskolás fiúk érték el. Minden mérkőzésüket megnyerve 1. helyen végeztek, így kiharcolták az országos döntőbe jutást. A győztes csapat részéről nem volt ez váratlan eredmény, hiszen a négy játékosból hárman már tavaly is országos döntősök voltak, a pécsi rendezvényen a középmezőnyben végeztek.

A csapat tagjai: Balog Ákos (8.d), Balog Csaba (8.d), Balog Gábor (8.d) és Steff Róbert (8.e). Mindannyian a Békési SZSK U16- os csapatának tagjai, akiket Balog Lajos egyesületi edző irányít.

Az országos döntőre április végén kerül sor. Bízunk benne, hogy a fiúk a tavalyinál is jobb eredményt elérve öregbítik iskolájuk hírnevét.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!