Második lett kosárlabdában a Refi!


A Szegedi csapata Mezőtúron járt.

A hagyományosan Mezőtúron megrendezett kosárlabda bajnokságra február végén került sor. A Református Iskolák Diáksport Szövetsége által kiírt versengésre 10 leány és 10 fiú csapat érkezett az ország különböző részéről, sőt határon kívüli csapatot, a kézdivásárhelyi református iskola diákjait is vendégül látták Mezőtúron.

A békési fiúk az elmúlt két évben megnyerték a bajnokságot, így most is esélyesként érkeztek. Az örök rivális, a Kunszentmiklós csapata viszont készült a bajnoki cím visszahódítására.

A bajnoki döntő a várakozásoknak megfelelően a két csapat összecsapását hozta. Az idén viszont a több végzős diákkal rendelkező kunszentmiklósiak örülhettek, megérdemelt győzelmet arattak. A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium csapatának azonban így sincs szégyenkeznivalója, hiszen a rangos tornán megszerzett 2. helyezés is jól cseng.

A siker elérői, a csapat tagjai: Plavecz Tamás, Budai Gábor, Tóth Csaba, Balog Tamás, Mucsi Márk, Nógrádi Zsolt, Horváth Balázs, Sipaki István, Balog Gábor, Balog Ákos, Balog Csaba

A tornán díjazták minden csapat legjobban teljesítő játékosát. A békésiek különdíjasa Plavecz Tamás lett.

Nemcsak középiskolások, hanem általános iskolás csapatok számára is kiírta a RIDISZ az országos bajnokságot, amelynek rendezését ebben az évben iskolánk nyerte el. Április 20- án Békésen találkoznak az általános iskolás fiú csapatok, ahol reméljük, hogy hasonló szép eredményt érünk el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!