Télűző jelmezbál a Tiszában!


Februárban iskolánkban első alkalommal került megrendezésre – hagyományteremtő szándékkal- a farsangi ünnepség! - Rövid Júlia (Tisza - Kreatív Ipar 3.0) beszámolója a Békés Mátrixon.

A karnevál, vagy farsang eredetileg tél búcsúztató hagyomány volt, mikor is az emberek maskarába öltöztek, és esetleg bábukat égettek el. A leghíresebb hazánkban a busójárás Mohácson. Külföldön a velencei (olasz) és a riói (brazil) a legnevezetesebb.

Iskolánkban a farsang egy regisztrálással kezdődött. A regisztrálás után a zsűri tagjai elfoglalták a helyüket. Zsűrik: Bartyik János tanár úr, Király Gyuláné tanárnő, Egeresi Erika tanárnő, Szlota József igazgató úr, Palyusik Éva tanárnő, Nagyné Benkő Ágnes tanárnő. Ezt követte a bemutatkozás. 27 beöltözött induló volt. Ebből négy páros, egy osztály, egy csapat és a többi egyéni. Nagyon sok különleges, vicces, ötletes jelmez volt. Pl.: cica, szerelmesek, zombik, bevándorló, stb. Még a zsűri tagjai elvonultak tanácskozni, addig a 11.K osztály és Lévai Tibor 12.J osztályos tanuló zeneszámaival nagyon jó hangulatot teremtett. A műsort követően közös táncolás és különböző játékos feladatok voltak. Majd elérkezett az eredményhirdetés ideje. Az alábbi eredmények születtek.

Az osztály kategóriában a 11.K, a csoportban pedig a zombik (11.M tanulói)voltak a legjobbak. Jutalmuk egy-egy torta volt.

Páros kategóriában: 1. Virág Tamara és Rácz Ilona 2. Szemán Anita és Gáspár Karolina 3. Gurmai Diána és Dobi Eszter

Egyéni kategóriában: 1. Szikora Attila 2. Kecskeméti Gábor 3. Váczi Krisztina

Különdíjas: Mór-Baranyai Hédi Az eredményhirdetés után Szemán Anitát kérdeztem az élményeiről, hogy érezte magát és mit talált a legviccesebbnek? Nagyon jól éreztem magamat, még nem volt ilyenben részem itt az iskolában, de remélem, még sok ilyen ehhez hasonló program lesz még. Minden jelmez nagyon ötletes és jó volt, de leginkább a 11.K produkciója tetszett, az X-TRAKTOR. Miért pont Zagyva Alex barátnőjének öltöztél be? Ez egy random ötlet volt, először csak sima rocker akartam lenni, de Karolinával párba akartunk egybeöltözni, mivel az iskolában - ismereteim szerint- egyedül Zagyva Alex a rocker, így rá esett a választásunk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!