Békési éremeső a Szentesi Kézilabda Fesztiválon


A hosszú hétvégén megrendezésre került immáron VIII. alkalommal a Szentesi Kézilabda Fesztivál. A Békési FKC három csapattal indult idén a tornán.

Az U10-es csapatunk Gazsó György edző vezetésével eggyel idősebb korosztályban indult, az U11-esek között. Két mérkőzés napon 6 meccset játszottak le a gyerekek. 3-3-at naponta, mivel heten voltak a korosztályban és körmérkőzéses volt ebben a korosztályban. Az első mérkőzést, az Alsóörs csapata ellen játszották a fiúk és magabiztos győzelemmel is nyitották a tornát. A második mérkőzés már sokkal nehezebbnek bizonyult a Gyöngyös csapata ellen, sajnos nagyarányú vereség lett a találkozó vége. A vasárnapi nap utolsó mérkőzése, egy igazi összecsapás volt a Balmazújvárosi fiatalok ellen, akiket végül sikerült 2 góllal legyőzni a békésieknek. A hétfő is nap egy erős ellenféllel kezdődött, még hozzá a Pick szeged "A" csapata ellen, akik sajnos 10 gólos győzelmet arattak. A következő összecsapás a Pick Szeged "B" csapata ellen simán megnyerték a fiúk. Majd végül az utolsó találkozón a Rácalmással egy jó meccsen győzedelmeskedett a viharsarki gárda. Így végül a Békési FKC U10-es csapata harmadik helyezett lett.

- Mindenkit dicséret illet, a hétvégi torna szereplésért. A védekezésünk remekül megüti azt a szintet, amit a két kimagasló csapat, a Szeged és a Gyöngyös képvisel. Küzdelemből, akarásból jelesre vizsgáztak a fiúk. A jövőre gondolva egy nagyon jó lehetőség volt ez, hogy idősebb korosztályban játszanak a gyerekek. Békésen szokásunknak híven eddig beváltak a fentebb versenyeztetések, sokkal több tapasztalatot tudnak szerezni a gyerekek és emellett sikerélmény is párosult a hétvégén. Ebben a korban azért még jelentős a fizikai különbség, a mezőny fele 10-20 centivel és 10-20kg-val fölénybe van. De a fizikális hátrányt remekül kompenzálták küzdelemmel a gyerekek. Az Alsóörs elleni mérkőzéssel megleptek a fiúk, nagyon szépen játszottak. A Gyöngyös és a Pick Szeged első csapata kimagaslott a mezőnyből. Viszont óriási meglepetés volt számomra, hogy a Rácalmás csapatában voltak nagyon ügyes gyerekek, pedig csak egy iskolai szinten oktatják a kézilabdát, pár gyermeket szívesen látnék majd békési színekben a továbbfejlődések végett. Gratulálok csapatomnak! - mondta Gazsó György.

A torna legjobb kapusa: Nagy Gáspár László.

A csapat tagjai: Nagy G., Vígh G., Vizsnyiczai M., Gazsó P., Beinschrodt E., Vidovenyecz M., Kádas N., Braun J., Nagy Z., Tóth T.

Az U8-as korosztályban békési színben két csapatot indított az egyesület, még pedig azért, hogy minden játékosnak megfelelő játéklehetőséget tudjanak biztosítani az edzők. Tar Bence és Vida János edzők indultak a két csapattal. Nagyon egyformán teljesített a csapat, még hozzá annyira, hogy mindenkit megvertek a fiúk, így végül az egymás elleni küzdelem döntötte el végül az U8-as korosztály első és második helyét. Kimagaslottak a fiúk a mezőnyből, két csapattal játszottak szorosabb mérkőzéseket, a Csongrád és a Tata csapataival.

- Gratulálok a gyerekeknek! Szentesen U8-ba két csapattal indultunk, mindkét csapattal minden meccset megnyertünk, az egymás elleni meccsen hatalmas küzdelemben az "A" csapat nyert, de a másik csapat is esélyes volt a győzelemre. Harcos meccseket játszottunk a Csongrád és a Tata csapataival is. Mindenkivel megvagyok elégedve. Külön örömünkre szolgál, hogy a torna különdíjasai is tőlünk kerültek ki. - mondta Tar Bence.

Legjobb kapus: Gyebnár Dénes Gólkirály: Kreisz Gergő Legjobb játékos: Vidovenyecz Bence

Békés "A" csapat tagjai: Kádas V., Vidovenyecz B., Fodor S., Papp L., Balog M., Hamza S.

Békés "B" csapat tagjai: Kreisz G., Csollár Á., Ramotai P., Gyebnár D., Kovács Zs.

Gratulálunk a csapatoknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!