Szegedisek „Éden földön”


A Nemzeti Színházban jártak a SZKIRG irodalmat kedvelő diákjai

A négy napos szünetet még egy nappal megtoldották azok a diákok, akik igent mondtak Egeresi Julianna tanárnő által kínált és szervezett programra.

Március 16-án a kora reggeli órában egy 51 és egy 14 fős busz gurult ki a békési parkolóból, az úti cél Budapest volt. A nap fő programja az "Éden földön" című darab megtekintése a Nemzeti Színházban. Nem volt meglepő, hogy a földrajz szakos programszervező tanárnő először a Természettudományi Múzeumba kalauzolta a gyerekeket. Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani,őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteményében barangolhattunk közel 2 órán keresztül.

Az idő gyorsan szaladt, így igyekeznünk kellett a fő program helyszínére. Kedves fogadtatásban részesültünk. A darab megtekintése előtt végigkalauzoltak bennünket a színház épületében, bejártunk mindent a "pincétől a padlásig". Ez után izgatottan vártuk a bebocsátást a főszínpad nézőterére.

A két részes darab Hanyi Istók, a megtalált fiú történetét dolgozza fel, melyben a természetet és a civilizációt állítja szembe a rendező, Bozsik Yvett. A plüss-székekből nézve érdekesen hangzott a madarak és a vízi állatok csodálatos éneke. A második részben szembesülhettünk a civilizáció természetromboló világával. A legördülő függöny után a hosszú ideig tartó vastaps mutatta meg, hogy mennyire tetszett az előadás a gyerekeknek.

Meglepetésként Julika néni közös fotózkodást szervezett a szereplőkkel.

A gyerekek és a kísérők nevében is köszönöm az élményt!

A fotókat Domokos Julianna nyugdíjas kolleganőnknek köszönhetjük!

Szeverényi Valéria (kísérő pedagógus)

Tételek: 1 - 20 / 112 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!