250 millió forintot adott a Kormány a járási hivatalra!


A hírt Gajda Róbert kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Izsó Gábor polgármester és Dr Csarnai Judit hivatalvezető ma délelőtti közös sajtótájékoztatóján jelentette be.

A Békési Járási Hivatal földszinti felújítása és a kormányablak kialakítása már tavaly megtörtént és az ünnepélyes átadón Lázár János miniszter a kormány támogatásáról biztosította a városvezetést, illetve megígérte, hogy további 250 millió forinttal támogatják a hivatal teljes felújítását, berendezését.

Gajda Róbert kormánymegbízott hangsúlyozta, ezzel a fejlesztéssel teljessé válik a Békési járásközpont kialakítása, 7 település közel 40 ezer lakosa számára válik könnyebbé az ügyintézés, a hivatal számára a hatékonyabb szervezeti működés.

Dankó Béla országgyűlési képviselő megköszönte Lázár János miniszter és a kormány támogatását, továbbá Békés városának, hogy az állam rendelkezésére bocsájtották az egykori járásbíróság épületét.

Izsó Gábor polgármester elmondta, túl amellett, hogy egy gyönyörűen felújított közintézménnyel gyarapszik a város, Békés járásközponti szerepe is tovább erősödik és az ingatlanfejlesztéssel együtt a belváros parkolási kapacitása is megnő.

Dr Csarnai Judit hivatalvezető köszönetet mondott a fejlesztésért és kiemelte, hogy a beruházással hatékonyabbá, költségtakarékosabbá válik a hivatal működése, a felújítás után az összes hatóság és szervezeti egység egy épületben lesz elérhető.

A Békési Járási Hivatal vezetője szerint júniusban elkezdődhet és decemberben már be is fejeződhet a beruházás.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!