Pénz7 a Heppben


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
2016. március 7 - 11. között második alkalommal került megrendezésre Európában a Pénz7 programsorozat. Közel harminc ország részvételével megvalósuló kezdeményezés legfőbb célkitűzése, hogy már iskolás korban felhívja a figyelmet a pénzügyek tudatos kezelésére.

Hazánkban a tematikus héthez 788 általános és középiskola csatlakozott, köztük a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az idei rendezvénysorozat központi témája a pénzügyi tervezés és a takarékosság.

A Pénz7 a Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával valósult meg. A március 7-11. között zajló pénzügyi témahéten iskolánk diákjai ismerkedhettek meg az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal.

Tavaly a családi költségvetés, idén a megtakarítások és pénzügyi tervezés alapkérdései alkották az ismeretanyag gerincét. A téma fontossága miatt ezen a héten osztályfőnöki, erkölcstan, matematika, technika, életvitel és gyakorlat órákon minden felsős osztályunkban tartottunk foglalkozásokat a Pénz7 anyagából.

A változatos feladatokkal azt kívántuk elérni, hogy az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessenek tanítványaink. Reményeink szerint a tudatos pénzügyi tervezés a majdani sikeres családi gazdálkodás alapját képezheti.

Tételek: 1 - 20 / 50 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!