Tartja a 2. helyet a BSzSK az NBI/B tabelláján!


Győzelem a csarnokban!

A BSzSK bizonyított!

A magam részéről teljesen egyet értek azzal, hogy minden csapat "íródeákja" a maga felé hajtja a vizet, amikor beharangozót vagy összefoglalót ír. Nagyon sokszor nem szoktam kommentálni más együttesek megjelentetett cikkeit. Ezen a héten azonban egy posztra reagálnom kellett. A Salgótarján együttese " leszállóágra" minősítette a békésieket. Ezt enyhén szólva is túlzásnak tartottam. Igaz, hogy két vereséget begyűjtött a csapat, de még így is a 2. helyről vártuk szombaton este a hozzánk érkező Óbudai Kaszásokat. A kezdő5.hu még ennél is nyilvánvalóbbá tette, hogy az Óbudáról érkező kosarasokat favorizálja. Valóban tiszteletre méltó – zsinórban 9 győzelmet bezsebelő- teljesítményt produkáló együttesre kellett felkészülnie a Gladiátoroknak, de a mérleg nyelve az én szememben a hazai csapat felé billent. Nézzünk egy kicsit vissza!
Az idei Viharsarok Kupán már szoros mérkőzést vívott a két együttes: akkor 88-84 végeredménnyel zárt a békési csapat. Az egyéni teljesítményekben a torna legjobb játékosa lett akkor, az a Kováts Róbert , aki a mostani mérkőzésen is kemény ellenfele maradt szinte az utolsó percekig a mieinknek. Az alapszakaszban a Kaszásokat megvertük Óbudán 83-97 –re, így viszonylag tetemes előnnyel várhattuk őket. A BB1-nek nyilatkozó Mondzinger- jóslata beigazolódott: "Hétvégi ellenfelünk, a Békés két találkozót veszített el egymás után, ezért a nyomás feltétlenül rajtuk lesz. Nyerni megyünk, akárcsak Debrecenbe és Vásárhelyre. Kemény mérkőzés lesz."
Valóban nagyon szoros 4 negyedet izgulhatott végig a békési közönség! Fej fej mellett haladt a két együttes. Nem tudott 3 negyeden át egyik csapat sem tetemesebb előnyhöz jutni. Ez azt jelenti, hogy mindig kontra-rekontra alapon potyogtak a kosarak. A harmadik negyedben azonban történt valami! Olyasmi, amivel nem nagyon számoltak -a békésiek legfőbb erényével- a cikkírók! Nálunk ugyanis nem csupán üres frázis, amivel a csapatunkat buzdítjuk! BSzSK- egy szív, egy dobbanás! S ebbe az óriási szívbe valóban mindenki belefér. S ebben a szívben van hit, alázat, együtt tenni akarás.
Sokszor kell mérlegelnem magamban , hogy kinek a játékát emeljem ki. S olyankor egy kicsit szubjektív a döntés: azaz bennem, nemcsak a dobott pontok száma dönt. Most azonban egészen egyértelműen írhatom le: az egész csapat levett a lábamról! Amit a mérkőzés után nagyon sokan fogalmazták meg rajtam kívül is. S hogy miért?
Mert Farkas Geri motiváltan játszott, s ezt a kispadon ülve is folyamatosan adta a pályára lépőknek.
Mert Koma Dani és Kovács Beni iszonyatosan jó palánk alatti munkát produkált.
Mert Gruda Gergő játékában ott volt a tűz, s a kezében értékes kosarak.
Mert Kertész Dani- aki tele van plezúrokkal- kicsit sem félve tört be, repült nagyokat az óriások lábai között.
Mert Krstic Dani végre ismét a legjobb formáját hozta, s hittel, akarattal, taktikusan játszott.
Mert Vámos Laci magabiztosan állt be, s bűvölte el a közönséget is.
Mert Zsíros Gabi, Csorba Szasza , Béres Nándi és Czuprák Ádám is jól állt be.
Végül, a csodálatot kiérdemlő Molnár Ákos, aki fantasztikus teljesítményt produkálva varrta be a lélektanilag is sokat jelentő trojkáit!
Összegezve a CSAPATUNKAT láttuk újra, aminek a felállását az edzőknek is köszönhetjük! A Balog testvérek nélkül ez a győzelem nem születhetett volna meg.
Ui. A csarnokban a GU oldalán csak kevesen szurkoltunk. Remélem azért a csapatnak is tetszett a " MI MÁTÉNK" hangos szurkolása, s Mészáros Gabi, aki büszkén vállalta ötször a feltörlést. A magam részéről próbáltam MR. Ordíbátort pótolni, persze nem sok sikerrel. Elragadott a hév, s párszor kritizáltam a játékvezetők döntését, de összességében nagyon élveztem ezt az izgalmas meccset, ahol végül is győzött a jobb! Kiérdemelten szólhatott az "EZ BÉKÉS! EZ BÉKÉS!" a mérkőzés lefújásakor.
Gratulálunk az egész csapatnak!
Békési SzSK - Óbudai Kaszások: 101 - 95 (20-18; 27-30; 29-27; 25-20)

Jv.: Gelencsér György, dr. Varga Zoltán, Maár Gábor
MKOSZ ell.: Téczely Tamás

Krstic D.: 17/12; Kovács B.: 9; Koma D.: 16; Molnár Á.: 11/9; Kertész D.: 16;
Zsíros G.: 3; Béres N.: 3; Gruda G.: 9; Vámos L.: 6/6; Farkas G.: 11/3;
Czuprák Á., Csorba Sz.

Újabb mérkőzésre 2016. március 26-án Egerben kerül sor.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.

Fotó: Pusztai Gábor


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!