Szintvizsga a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban


Intézményünkben, a Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban a 2014/2015-ös tanévvel kezdődően van lehetőség szociális gondozó és ápoló szakmát tanulni.

A fiatalok körében népszerű ez a szakma, melyet a jelentkezők száma is bizonyít. Az oktatás elméleti és gyakorlati részből áll, 3 év alatt lehet a szakmát elsajátítani. Tanulóink az évközi és az összefüggő gyakorlatot is külső gyakorlóhelyen teljesítik, a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum békési és vésztői telephelyén. Motiváló az is, hogy tanulmányi eredménytől függően az állam ösztöndíjat ad számukra. Tavasszal minden 9. évfolyamos diáknak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szintvizsgán kell számot adnia tudásáról.
A szintvizsgán való megfelelés a továbbhaladás feltétele.
A szintvizsga során a tanulók központilag kiadott feladatsorok alapján dolgoznak, teljesítik az ebben leírt gyakorlati feladatokat.

Örömmel számolhatunk be arról, hogy tanulóink a március 17-én szervezett szintvizsgán eredményesen szerepeltek. A vizsga színvonalas és sikeres lebonyolításáért köszönetet mondunk a szervezőknek, elsősorban a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vezetőjének, Seeberger Netta Igazgató Asszonynak, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a felkészítő szakembereknek, oktatóknak, tanároknak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!