Évet zártak a polgárőrök Kötegyánban


Fotók az eseményről...
Évet zártak a polgárőrök Kötegyánban

Március 26-án este, a helyi Művelődési Házban tartotta meg évértékelő közgyűlését - a megye legnagyobb létszámú polgárőr egyesülete - a Kötegyáni Polgárőrség, ahol megtudhattuk, hogy sikeresnek tekintik a tavalyi évi munkájukat.

Tímár József elnök köszöntötte a megjelenteket és Szakmai beszámolójában értékelte az egyesület elmúlt évben elért eredményeit, rendhagyó módon – kivetítőn és szóban kiegészítve. Mint mondta a kitűzött célt sikerült megvalósítaniuk, így többek között a közterületi járőrözést, valamint a külön meghatározott feladatokat. Segítették a postások tevékenységét.. Elmondta még, hogy a település rendezvényinek biztosítási feladataiban is részt vállaltak, természetesen a rendőrséggel együttműködve. Több esetben hatósági tanú feladatot is elláttak. Tanév kezdetekor az "Egy Iskola, Egy Polgárőr" programban is feladatot láttak el. A település önkormányzatával nagyon jó a kapcsolatuk. Az önkormányzat ez évben is a működési költségeik jelentős részét támogatta. A Sarkadi Rendőrkapitányság és a Kötegyáni Határrendészeti kirendeltség munkatársaival is jó együttműködő kapcsolatuk van. Részletesen ismertetésre került a szolgálatban töltött órák. Összességében 31717 órát töltöttek szolgálatban az egyesület tagjai az elmúlt évben. Végül az elnök megköszönte a 2015. évben végzett segítséget a polgárőr társainak és az együttműködő szervezeteknek

A Polgárőrség Kötegyán Egyesület évértékelőjén elhangzott elnöki beszámoló szerint a legfontosabb céljuk volt a lakosság szubjektív biztonság érzetének növelése volt, amit sikerült is elérniük.. Ennek is köszönhető, hogy Kötegyán bűnügyileg a megye legbiztonságosabb településének számít.

Az elnöki beszámoló után ismertetésre került a közhasznúsági jelentés és a FEB. beszámoló.

A Felügyelő Bizottság hiányosságokat nem tapasztalt az elmúlt évben, javasolta az elnöki és - gazdasági beszámolót elfogadásra a Közgyűlésnek,

Megtárgyalták az Egyesület 2016. évi Pénzügyi tervezetét..

A Közgyűlés az elnöki,- gazdasági, - FEB beszámolót és a 2016. évi Pénzügyi tervezetet egyhangú szavazással elfogadta.

A hozzászólásokat Nemes János Kötegyán polgármestere nyitotta meg. Az idei évben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a polgárőröket, akik települési szinten nagyon sokat tesznek a közbiztonságért és élvezik a civil szervezetek közül a lakosság legnagyobb támogatását. Elismeréssel lehet szólni az önzetlen munkájukért, köszönet érte minden polgárőrnek.
Gombos Tibor r. őrnagy is megköszönte a polgárőrök munkáját, tolmácsolva Auer György r. ezredes a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetőjének jókívánságait.

Stir Mihály r. alezredes a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség vezetője köszönetet mondott az elmúlt évben végzett közös szolgálatokért, melyet a polgárőrök végeztek a lakosság és az ország biztonsága érdekében. Megköszönte az egyesület tagjainak, hogy ebben a nehéz időszakban segítséget nyújtottak a HRK- nek, és felhívta a figyelmet arra, hogy a migránshelyzetből adódó feladat várhatóan idén is fokozódnak, amiért továbbra is számít a polgárőrök együttműködő készségre.

Dicsérte és megköszönte a Kötegyáni Polgárőrség 2015.évben végzett munkáját Hegedűs Attila r. alezredes Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Wéber Csaba r. alezredes a Gyulai Határrendészeti kirendeltség vezetője valamint Szűcs Zoltán r. alezredes Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség részéről.. Ez évi tevékenységükhöz sok sikert kívántak.

Sztancs József c. túzoltó alezredes a Sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke megköszönte azt a munkát,melyet az egyesület tagjai végeztek az elmúlt évben, bízva a további együttműködésben.

Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke elismerő szavait fejezte ki, a beszámolók alapján egy nagyon jól működő polgárőr egyesületet ismerhettünk meg. Öröm, hogy nagyon sok fiatallal rendelkezik az egyesület. További munkájukhoz sok sikert kívánt.
Elismerések, jutalmak átadására került sor

Dr Túrós András az OPSZ elnöke több polgárőrt részesített Polgárőr Érdemkereszt arany , ezüst és bronz fokozatában. Az elismeréseket Gyarmati Sándor az OPSZ FEB elnökhelyettese, BMPSZ elnöke adta át. A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége emlékérmét 5 polgárőr vehette át szintén Gyarmati Sándortól.

A Kötegyáni Polgárőrség tagjai közül többen részesültek ajándékcsomagban, melyet a Kötegyáni Polgárőrség elnöke Tímár József és Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke közösen adtak át.

Átadásra került 2 db Polgárőrség feliratú kerékpár, melyet a BMPSZ elnöke adott át a Kötegyáni Polgárőrség elnökének a járőrszolgálatok hatékonyabb végzése érdekében.

A Közgyűlés befejezése után kezdetét vette az ünnepnek megfelelő hagyományos " Húsvéti nyuszi bál " .

Tételek: 1 - 20 / 89 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!