60 év felett ingyenes lesz bérlettel az uszoda a békésieknek!


Sőt, évente háromszor 10 alkalmas gyógyfürdő szolgáltatás és immunerősítés is ingyenes lesz! Részletek:

Békés Város Önkormányzata 2016. március hó 31-i ülésén rekreációs támogatás szabályozásáról döntött.

A döntés értelmében egészségmegőrzés és rekreáció céljából a Békés városban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 60. életévét betöltött személy uszodabérlet támogatást és gyógyfürdő szolgáltatás támogatást vehet igénybe. A 20 alkalmas uszodabérlet támogatás a Békési Uszodában igénybe vehető szolgáltatásokra jogosít (pl. úszás, szauna, élményelemek). A 10 alkalmas gyógyfürdő szolgáltatás támogatása a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőnél vehető igénybe, a gyógyvizes gyógymedence használatát és az immunerősítést elősegítő Bemer szolgáltatást foglal magában.

Az ellátások megállapítása kérelemre történik, amely kérelem a Békési Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) 36-os és 37-es irodáiban adhatóak le 2016. április 4-től. Az életkoron és a helyben lakáson kívül a támogatásban való részesülésnek egyéb kritériuma nincs. Előzőeket a kérelem benyújtásakor személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kell igazolni.

A bérletek a Hivatal által kiállított, jogerős határozat bemutatásával vehetők át a Békési Uszodában és a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőnél. A bérletek egy évben 3 alkalommal igényelhetőek. A támogatás nem átruházható, azt a jogosult csak személyesen érvényesítheti.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az igénybevételhez kérelem nyomtatvány - a Hivatalon kívül - megtalálható

  • a Békési Uszodában,
  • a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőnél,
  • a www.bekesvaros.hu oldalon

Az igénylés menete tehát röviden:

  • kérelem előterjesztése a Békési Polgármesteri Hivatalnál, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával
  • a Hivatal határozatot hoz a jogosultság megállapításáról
  • a kérelmező a határozattal felkeresi a Békési Uszodát vagy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőt, ahol átadják részére a bérletet

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!