Fekécs testvérek: ezüstérem a diákolimpián!


2015-16. évi Súlyemelő Diákolimpia Országos döntője Szerencsen, április első hétvégéjén került megrendezésére.

Az előzetesen előkészült ranglista alapján kor és súlycsoportonként a legjobb 12 versenyző kapott meghívást erre a rangos versenyre.

A Békési TE Súlyemelő Szakosztályát 4 versenyző képviselte. Ez a verseny több súlycsoport összevonásával került megrendezésre, a helyezéseket Sinclar számítás alapján döntötték el a testsúlyhoz képest mekkora teljesítményt nyújtott a versenyző.

A női versenyzők korcsoportonként egy csoportba voltak sorolva így igen nehéz volt jó helyezést elérni. A serdülők korcsoportját Gál Cintia képviselte. Legjobb versenyeredményét sikerült megjavítania így végül a 6. helyen végzett. 27+35=62 kg-os teljesítménnyel.

A fiúk könnyűsúlyú kategóriájában indult Marosi Szebasztián. Neki is sikerült legjobb eredményét túlszárnyalnia és végül az 5. helyen végzett 43+50=93 kg-os teljesítménnyel.

A serdülők plusz 62 kg-osok súlycsoportjában indult Fekécs Ervin. Tőle elvárás volt az éremszerzés. Ervin nagyszerű versenyzéssel legjobb versenyeredményét 12 kg-mal túlszárnyalva 80+105=185 kg-os eredménnyel Diákolimpiai ezüstérmet szerzett.

Az ifjúsági fiúk könnyűsúlyú kategóriájában indult Fekécs Sámuel.

Sámuel kor és súlycsoportváltás után plusz a verseny előtt egy hét betegség miatti kihagyás után nehéz feladat előtt állt. Bizony az éremért is nagyon meg kellett küzdenie. Végül is ilyen előzmények után legjobb eredményét kisebb testsúllyal is tudta hozni. A 90+110=200 kg-os összteljesítménye ezüstérmet eredményezett számára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!