Évzáró közgyűlés a szarvasi polgárőrségnél


Megjelent: 2016 Április 10. ( Vasárnap ) 13:18
Módosítva: 2016 Április 13. ( Szerda ) 09:42

Évzáró közgyűlés a szarvasi polgárőrségnél

Az Szarvasi Polgárőr Egyesület április 5-én tartotta évértékelő közgyűlését.

Tusják Tamás elnök köszöntötte a tagságot és a meghívott vendégeket.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Oltyán Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője, Paraszt Attila r. alezredes rendészeti osztályvezető Szarvasi Rendőrkapitányság, Babák Mihály Szarvas város polgármestere.

Megválasztották a közgyűlés jegyzőkönyvvezetőjét és a jegyzőkönyv hitelesítőket, majd elfogadták a napirendi pontokat. Elsőként az elnöki beszámoló következett, amit Tusják Tamás elnök terjesztett a közgyűlés elé. Elmondta, a megtisztulás évének is nevezhetjük a 2015-ős évet. Létszám csökkenés ellenére növekedett a polgárőrök szakmai morális hozzá állása. Polgárőr tevékenységüket továbbra is két településen, Szarvason és Békésszentandráson végzik,valamint a településekhez tartozó külterületeken. Kiemelte, hogy a tagság nagyon aktív, ez megmutatkozik a teljesítményekben is. Az egyesület az elmúlt évben több min 7.000 óra szolgálatot látott el közterületen a lakosság közbiztonság érzetének javítása érdekében.. A rendőrséggel összesen több mint 833 órát töltöttek közös szolgálatban. Hiszen cél volt a közös szolgálatok ellátása is. Mint mondta a NAV is együttműködik az egyesülettel, igénylik a segítségüket hatósági tanúként. Nagyon fontos volt a tanév kezdetén, az iskolák környékén a közös szolgálat ellátása, valamint a kegyeleti ünnepkor a temető és környékén töltött szolgálatok, amit a lakosság is megköszönt. Két polgárőr részt vett a migránsok elleni küzdelemben Ásotthalom területén, A közös szolgálat eredményes volt, 74 határsértő elfogásában segédkeztünk.

A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy 4,6 millió ft - al gazdálkodtak 2015. évben.. Szarvas város önkormányzata 1,9 millió ft - al támogatta az egyesületet, amit ezúton is megköszönt Babák Mihály polgármester úrnak.. Közgyűlés elé lett terjesztve az Egyesület 2016. évi pénzügyi tervezete. A beszámolók és előterjesztések után a felügyelő bizottság megállapításai kerültek ismertetésre. A felügyelő bizottság jónak ítélte az egyesület gazdálkodási tevékenységét és javasolta beszámolókat elfogadásra .

Elsőként Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, szólt az egybegyűltekhez, kiemelte, nagyon őrül annak, hogy az egyesület kiemelten jól működik. Példaértékű gazdálkodás és az a kapcsolati rendszer, melyet a Szarvasi Polgárőr Egyesület kiépített a társszervekkel és a települések lakóival a közbiztonság érdekében. Megköszönte a polgárőrök 2015. évben végzett munkáját., sok sikert kívánt a 2016. évi feladatok megoldásához.

Oltyán Sándor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos Szarvasi Rendőrkapitányság vezetője, elismerően szólt az Egyesület tevékenységéről, megköszönte a polgárőrök önkéntes munkavégzését, hiszen fontosnak tartja a közös szolgálatok ellátását és jövőben is igénylik azt. Köszönet mindem polgárőrnek a bűnmegelőzés területén kifejtett tevékenységéért.

Ezután Babák Mihály polgármester kért szót. Nagyra tartja a polgárőrök önzetlen feladat vállalását, amivel nagyban hozzájárultak a város lakosságának közbiztonság érzetének javításához. Örömét fejezte ki, hogy Szarvas város területén egy jól szervezet közösség dolgozik a lakosság érdekében és a lakosság nevében megköszönte a polgárőrök munkáját. Biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is számíthatnak az Önkormányzat kiemelt támogatására. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt..

Egyhangú szavazással elfogadták a 2015. évi tevékenységi, - pénzügyi, - felügyelő bizottsági beszámolót, valamint a 2016. évi pénzügyi tervezetet.

Ezután elismerések, jutalmak adományozásával köszönték meg a legjobban teljesítőknek a munkájukat.

Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége Emlékérmét és Oklevelet kapta:

Gomkötő Sándor és Kemény Zoltán polgárőr

Szarvasi Polgárőr Egyesület jutalmát kapta :

Benka Róbert, Hanó Mihály, Huszárik Mihály, Bencsik Zoltán, Hajdú Gábor, Krajcsivicz Mihály, Novodovszky Pál, Zvara Pál, Bihari Ferenc, Filip András, Karas József, Kovács Bence és Molnár Zsolt polgárőr.

Tételek: 1 - 20 / 73 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!