Temetőtakarításon a Tiszások!


Temetőtakarítás az összefogás jegyében- a városvédők és a Tiszások együttesen dolgoztak

A városvédő és szépítő egyesület, melynek a tagsága meghaladja a félszázat, számos programjának egyike Katolikus és Rózsa temetők karbantartása. A 2 temető történelmi értékkel bír, hiszen a településünk számos kimagasló személyisége nyugszik ott.

Ehhez a programhoz csatlakoztak idén a Tisza Kálmán Szakképző Iskola tanulói, Moldován-Garas Helga szakközépiskolai intézményegység-vezető és Somlyainé Cseh Margit közösségi munka koordinátor felügyeletével. A 10.M és a 10.L-ből 5 lány, ill. 11.L-ből Tóth Tamás vett részt rajta.

Elsőként az iskolánk alapítója és korábbi névadója, Farkas Gyula és családja sírját, illetve annak környékét tették rendbe. A részvevők takarítottak mohát a sírkövekről, indákat vágtak, illetve szedtek le, a sírt körbekapálták, gereblyézték, zavaró ágakat vágtak le, vödrökben szállították el a gazt. A végén a virágtartókba –az iskola jóvoltából- cserepestől árvácskákat helyeztek el.

- Minden évben egyszer ellátogattunk Farkas Gyula sírjához, hogy helyrehozzuk a környezetet – nyilatkozta Moldován-Garas Helga, szakközépiskolai intézményegység-vezető. - Ebben az esztendőben ez még nem történt, a városvédők akciója viszont lehetőség adott arra, hogy szervezett formában tegyük meg.

Farkas Gyula és családja nyughelyének megszépítése után a diákcsapat átvonult a Katolikus temetőbe, hiszen az iskola fenntartója a katolikus egyház, így fontosnak tartották, hogy ott is segítsenek a takarításban.

A megmozdulásba bekapcsolódó diákok számára a közösségi szolgálatba is beszámított a szombat délelőtti munkavégzés, 3 órát írtak jóvá, mely azért is fontos, mert az idei tanévtől 50 óra közösségi munkavégzés az érettségi elkezdésének feltétele.

A következő megmozdulás április 16-án, szombaton lesz, az immár 11. alkalommal megrendezendő városi takarítási nap, melynek a helyszíne Dánfok lesz. Remélhetően még több tanulónk részt fog venni ezen a rendezvényen!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!