Békési sikerek a kerékpáros közlekedési versenyen


Az elmúlt héten rendezte meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Ki a mester két keréken?” gyermek kerékpáros közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóját. A döntőbe Békés megye mind a 8 kapitányágságának területéről a legjobb csapatok jutottak be.

A csapatokat egy lány és egy fiúversenyző alkotta. A Békési Rendőrkapitányság területéről Szilágyi Dóra és Nagy Balázs, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. osztályos tanulói jutottak be. A döntőbe a versenyzőknek elméleti KRESZ-tesztet kellett kitölteniük és gyakorlati feladataik is voltak. Kerékpáros ügyességi feladatokból felépített pályán kellett végig haladniuk.


A békési versenyzők szép eredményeket értek el. A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata megyei II. helyezett lett.


Békés megyében Szilágyi Dóra írta a legjobb KRESZ-tesztet, míg Nagy Balázs a harmadik legjobbat. A gyakorlati kerékpáros ügyességi feladatokat Nagy Balázs teljesítette a legjobban. Összesített eredményei alapján egyéni fiú kategóriában megyei I. helyezést ért el Nagy Balázs. Felkészítőjük Nagyné Hidvégi Mária tanár és Szamos Péter iskolarendőr volt.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!