Bemutatkozik a Gólyafészek Bölcsőde!


Bölcsődénk 1987. Január. 01.-én 40 férőhellyel, 4 csoportszobával nyitotta meg kapuit a kisgyermekek számára, jelenleg a létszámbővítésnek köszönhetően, a két gondozási egységben, 48 gyermeket tudunk fogadni.

A gondozási egység, 2 csoportszobát foglal magába, ahol csoportonként 12 gyermek nevelése-gondozása történik. A csoportszobák berendezését, játékkészletét mindig az adott korosztálynak megfelelően, úgy alakítják ki a kisgyermeknevelők, hogy biztosított legyen, elmélyült játék a lehetősége.

A jól felszerelt csoportszobákban alkotó játékokba: papírtépésbe rajzolásba, gyurmázásba, festésbe, is bekapcsolódhatnak gyermekeink. A csoportokban szakmailag jól képzett, tapasztalt, gyermekszerető kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a gyermekeket. Kisgyermeknevelőink munkáját egy összehangoltan együttműködő technikai személyzet segíti.

Bölcsődénk szakmai programjában megfogalmazottaknak megfelelően, fontos feladatunknak tartjuk, hogy, megőrizzük és felkeltsük a gyermekek mozgáskedvét. Ennek érdekében, 2006-ban egy tornaszobát is kialakítottunk intézményünkben, mely biztosítja azt a mozgásteret és mozgásfejlesztő játékokat, amelyek nélkülözhetetlenek a gyermekek mozgáskoordinációjának, kondíciójuk fejlődéséhez és a különböző mozgásformák gyakorlásához.

A mozgáshoz szükséges teret és mozgásfejlesztő játékokat a tágas, nagy fákkal árnyékolt udvarunkon is biztosítani tudjuk gyermekein számára. A gyermekek egészségének megőrzésére és egészségfejlesztésük érdekében 2014 tavaszán, városunkban elsőként, egy só szobát is kialakítottunk intézményünkben. A 6 négyzetméternyi sófal egészségre gyakorolt hatását, egy sóhomokozó vásárlásával tovább fokoztuk.

A bölcsődei életünket különböző programok színesítik: Mikulásvárás, farsangi vígasság, a családi délutánokon a szülők gyermekével együtt, készülhetnek az ünnepekre, húsvét, karácsony. A legnagyobb rendezvényünk a gyermeknap, mellyel zárjuk a nevelési évünket is, műsorral, sok színes játékkal, biztosítunk kellemes időtöltést, vidám délutánt a bölcsődénkbe járó gyermekeinknek és családjának.

Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket gyermekeikkel bölcsődénkben!

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 katica_csoport 104.88KB
2 micimacko_csoport 234.33KB
3 pillango_csoport 228.27KB
4 suni_csoport 237.72KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!