FRISS: Átadták Békés város elismeréseit!


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ
Megjelent: 2016 Április 15. ( Péntek ) 17:05
Módosítva: 2016 Április 16. ( Szombat ) 12:30
A díjazottak:

Békés várossá nyilvánításának 43. évfordulójának alkalmából, április 15-én került sor Békés város kiválóságainak elismerésére. A kulturális központ színháztermében tartották azt az ünnepi képviselő-testületi ülést, amelyen a Civilek a Városért, a Békés Városért kitüntetések valamint a Békés Város Díszpolgára és Az Év Békési Sportolója elismerő címek kerültek átadásra.

2016-ban a Civilek a Városért kitüntetésre egy, a Békés Város Díszpolgára címre kettő, javaslat érkezett, Békés Városért kitüntetés adományozására kilenc békési kiválóságot terjesztettek fel.

Békés Város Képviselő-testületi döntése alapján Civilek a Városért kitüntetésben részesült az Esély Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület, Békés Városért kitüntetést kaptak: Ladányi Zoltán rendőr ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője, valamint Szatmári László egyéni vállalkozó. Békés Város Díszpolgára címet kapott Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere.

A 2015. évben végzett kimagasló sportteljesítményükért elismerést kaptak: Laczó Dániel világbajnok kenus, a Békési Kajak-Kenu Club kiválósága, Fedor Bence, a Békés-Drén KC kézilabdázója, valamint Fekécs Sámuel súlyemelője, aki a Békési TE Súlyemelő Szakosztályának serdülő magyar bajnoka.

Az idei kitüntetések átadását megelőzően került sor a 2016. évben megválasztott békési diákpolgármester és diák-alpolgármester beiktatására.

2016-ben Kis Virág, a Szegedi Kis István Református Gimnázium diákját választották meg Békés diákpolgármesterének. A diák-alpolgármester pedig Deák Zita lett, aki a Tisza Kálmán Szakképző Iskola Békési Oktatási Egységének tanulója. Izsó Gábor polgármestertől vették át ünnepélyes keretek között a város kulcsát.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!