Akire büszkék lehetünk:


Tóth Attila 2 /14.C osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus(Tisza Kálmán) tanuló, aki az ország 15.legjobb technikusa lett az elmúlt napokban megrendezett országos megmérettetésen.

A mezőgazdasági gépésztechnikusok részére 2015/2016 évre kiírt országos tanulmányi verseny került megrendezésre a Fölművelődési Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Csorna Város Önkormányzata és a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola szervezésében Csornán. Iskolánkat, illetve egyben Békés Megyét is képviselve, az első fordulóban megírt írásbeli dolgozata alapján Tóth Attila 2 /14.C osztályos mezőgazdasági gépésztechnikus tanuló képviselte.

A csornai verseny szóbeli és gyakorlati feladatok megoldásából tevődött össze. A szóbeli kérdést a verseny megkezdése előtt 5 perccel választotta ki a verseny bíróság, akik között jelen volt dr. habil Pék Lajos a SZIE Gépészmérnöki kar professzora, mint a bizottság elnöke is. A gyakorlati feladatsor mezőgazdasági erő- és munkagép javításából, üzemeltetésre való előkészítésből és a termelés gépeinek üzemeltetéséből állt. Menet közben el kellett készíteni és össze kellett szerelni egy több részből álló alkatrészt. Ebben az évben is a leglátványosabb feladatrész a verseny szántási feladat végrehajtása volt, ahol most debütált a világ szántóversenyein is alkalmazott versenyszabályzat.

A verseny színvonalára és a versenyzők felkészültségére jellemző, hogy a harmadik nap végén 10 tanuló ért el olyan eredményt, amellyel mentesültek a technikus minősítő vizsga alól.

Versenyzőnk egy reményt keltő írásbeli után, helyenként erejét meghaladó feladat végrehajtás mellett a 15. helyen végzett és élményekben gazdagodva térhetett haza, azzal a tudattal, hogy Ő már nagy lépést tett a felkészülés versenyszerű gyakorlásával a hamarosan közeledő szakmai vizsgákhoz.

Bálint Imre

kisérő tanár


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!