Nagyot küzdöttek a FTC otthonában


Szombaton a tabella második fokán álló FTC otthonába lépett pályára a Békés-Drén KC csapata. Hazai góllal kezdődött a mérkőzés, amire egyből jött is válaszként a békési gól. Azonban a hazai csapatnak sikerült jelentősebb előnyre szert tenni a félidő első felében 7-4-re. Felfokozott volt a hangulat, amit igazolt a Horvácki és Máté játékos páros piros lapos kiállítása is.

A folytatásban kiegyenlített a Békés (7-7), majd a félidő hajrájában minden egyes gólért meg kellett küzdeni a csapatoknak. Végül a 30. perc végén 11-10-es állással mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész hasonló izgalmakat hozott a mérkőzésre kilátogatók örömére. Felváltva estek a gólok, hol döntetlen hol egy gólos előnyt tudhatott magáénak a pesti csapat. Az utolsó percben az egyenlítésért támadtak a békésiek, azonban nem sikerült a bravúrt behúzni, hogy pontot szerezzenek a fővárosban. Mindennek ellenére dicséret illeti a csapatot, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a fiúk. Reméljük a következő mérkőzésen a Kecskemét otthonában egy hasonlóan feltüzelt játékot látunk majd a pályán.

FTC - Békés-Drén KC 24 - 23 (11-10)

Békés: VIKOR F. - HERCZEG J. 3, Gazsó P., CIFRA T. 6 (2), FEDOR B. 1, Polgár T., Horvácki M. 1. Csere: Domokos D., Styop M. (kapusok), KOPCSÁK J., KÁNYA L. 6, SIPEKI L. 1, HORVÁTH D. 4, Felföldi G., Gál A., Venczel B.

A Ferencváros legjobb dobói: Bak 5, Nikolitza 4.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2.

Kádas László: - Nagyszerű kapusteljesítmény adta meg az alapját annak, hogy a Fradi otthonában is az utolsó másodpercig partiba legyünk. A csapat egy emberként küzdött, jó döntéseket hozott, így a második helyen álló FTC csak szerencsés körülmények között tudott nyerni.

A jövő héten szabad hétvégés a Békés-Drén csapata. A következő mérkőzést május 6.-án játszák majd a fiúk, még hozzá Kecskeméten, majd pedig a szezon utolsó mérkőzésén május 16.-án hazai pályán a Mizsét fogadják majd a srácok.

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!