Felfedezzük Európát!


Tartalmas kiránduláson vehettek részt iskolánk vendéglátós szakközépiskolai tanulói és néhány tizedikes pincértanulónk.

A Fedezd fel Európát! pályázaton az 1/13/A osztály vendéglátós tanulói mutattak be kisfilm segítségével egy európai uniós pályázaton megszépült épületet, országos viszonylatban is a legjobbak közé kerültek, így egy egész napos osztálykirándulást nyertek Budapestre. Segítőjük, a vendéglátósok szakmagondnoka, Palyusik Éva tanárnő a szakma többi osztályát is megjutalmazta azzal, hogy részesei lehettek a nyereménynek. Az odaúton a fővároson átvágva megnézhettünk néhány jellegzetes épületet, például a Parlamentet, a hidakat, majd megismerkedtünk a Millenárison található Európa Ponttal, ahol egy másfél órás előadáson vettünk részt. A prezentáció után rögtön számon is kérték a frissen megszerzett ismereteket, a nyertes csapat (persze a legidősebbek) pólót nyertek, de senki sem távozott üres kézzel az igen vidámra sikerült vetélkedőről.

A Makadám Étteremben kaptunk almatortával végződő, háromfogásos ebédet. Innen az Állatkertbe mentünk, ahol egy műemléki, egyébként nem látogatható épületükben– szó szerint orrvérzésig - bemutatták öt uniós projektjüket, majd az intézmény zárásáig mindenki kedve szerint fedezhette fel a kertet. A Hősök tere érintésével indultunk haza, a visszaúton az est leszálltával a nótázás és a kísérő tanárok kedves bosszantása sem maradt el. Fél tízre érkeztünk meg az iskolához.

Köszönjük a vendéglátást az Európa Bizottságnak és az Európa Pontnak! Az 1/13/A osztály vendéglátósai bekerültek a pályázat végső körébe, ahol három napos strasbourgi kirándulást lehet nyerni, nagyon szorítunk nekik! Hálásak vagyunk az 1/13/A-nak és Palyusik Éva tanárnőnek, azaz iskolánk gasztroteamjének, hogy az alsóbb éveseket elfogadták útitársnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!