SZKIRG diákjai Zemplénben


Tanulmányi kiránduláson voltak a 8.d osztályosok

Az általános iskolai évek utolsó közös kirándulásán vettek részt intézményünk ballagó diákjai.

2016. május 18-án (nyelvi kompetenciamérés után) indult útnak a "kis" csapat, az úti cél Vágáshuta (zempléni kis falu) volt. A déli indulás erősen befolyásolta a tervezett programot, így megállás nélkül tettük meg az utat Sárospatakig. A várban tett látogatás mindenki számára maradandó élményt nyújtott. J A szálláshelyünk sem okozott csalódást, hamar birtokba vettük.

A második napunk is bővelkedett élményekben. Délelőtt Hollóházára buszoztunk, ahol a porcelángyárban tettünk látogatást. Délután túrázni indultunk, és bár az előző napok esőzése miatt kicsit felázott talajon kellett haladnunk, de a Nagy Milic "meghódítása" sikerrel járt. A közel 8 km-es gyaloglás sem szegte kedvünket az esti focitól, labdajátékoktól. Sőt.. Az esti tábortűz mellett a bátorság próba gondolata is felmerült, amit később tett is követett. Egymást erősítve, kicsit bizonytalanul vágtunk neki az éj sötétjében a számunkra ismeretlen útnak. Bár a kitűzött végállomást nem értük el, de elmondhattuk: "jó mulatság, férfimunka volt".

Az utolsó nap délelőttjét a szálláshelyen töltöttük számháborúzással. Szívesen folytattuk volna még a játékot, de a korai ebéd, a rendrakás és az előttünk álló hosszú hazafelé vezető út ezt nem engedte. Elbúcsúztunk Vágáshutától és meg se álltunk Vizsolyig. A református templom és a nyomtatástörténeti kiállítás megtekintése után már csak az autóbuszból néztük a csodálatos hegyvidéket. Egy rövid megállót még Berettyóújfaluban tartottunk. Kicsit fáradtan, de sok mesélni valóval érkeztünk haza.

Köszönjük Szabó Laci bácsinak a biztonságos utazást, Gyebnár Attila bácsinak a finom reggeliket, ebédeket, vacsorákat, Domokos Juci néninek a segítségét és a fotókat.

Tételek: 1 - 20 / 159 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!