Király volt a hangulat a Pünkösdi kavalkádon!


Minden bizonnyal a tanév legjobb iskolai bulija volt a Pünkösdi kavalkád a Tisza Kálmán Szakképzőben.

Osztályonként öt-hét tanulót vártunk a tornaterembe, lehetőleg kedvenc tanárukkal együtt, majd azonnal várnépekké alakultunk kamarással, udvari bolonddal, lóval és királlyal, aki kiválasztotta szíve hölgyét (ami időnként humorosra sikerült, tekintve, hogy egy csapatban egyáltalán nem volt lány). Az alattvalók pergamenre rótták, milyen foglalkozású emberek kellettek egy várba – persze az a csapat járt jól, ahol történelem szakos volt a tanár… Minden vár énekmondója előadott egy-egy, a témához illő verset vagy népi imádságot, az udvari bolondok (azaz a szövegértés bűvészei) tesztet oldottak meg. A vetélkedő alatt a szorgos kamarások leszedték a ballagás óta díszlő májusfát. Az udvari festőművészek lerajzolták a híres pünkösdi rózsát, de volt koszorúfonás, gólyalábazás, illetve több olyan ügyességi játék, amely a régi népi pünkösdikirály-választáshoz kapcsolódik. Utolsó feladatként a király felkérhette szíve hölgyét egy romantikus táncra, melyet a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola két tanulója, Tóth Bettina és Kovács László segítségével tanultak meg. A két művészpalánta későbbi bemutatóját a legnagyobb elismeréssel figyeltük, az eredményhirdetés után pedig mindenki, tanár és diák egyaránt beállt egy nagy közös körbe a táncházhoz. Elég a képekre tekinteni, milyen nagyszerű volt a hangulat, rögtön fel is vetettük, hogy talán testnevelés órákon fel lehetne használni belőle egyes elemeket…

Jelentjük, hogy iskolánk 2016-os pünkösdi királya Papp Karcsi, kiváltsága, hogy egy évig nem kell hetesnek lennie, elöl ülhet matekórán, és ő mehet be legelőször becsöngetéskor a terembe. Címét csak jövő májusig viselheti, akkor ugyanis meg kell mérkőznie az újabb trónkövetelőkkel.

Lássuk, hogy érezték magukat a várnépek tagjai!

Először vettem részt ilyen típusú rendezvényen, az egész program szuper volt, nagyszerű a hangulat, királyra sikerültek a feladatok – egy élmény volt! Többször is részt fogok venni, ha lesz rá alkalmam.

H. B. udvari festő

Nagyon jól éreztem magam, legjobban a rúdhúzós feladat nevettetett meg, remélem, jövőre is meg lesz rendezve.

R. T., Fehérvár királya

Tetszett a néptáncosok produkciója, a különböző feladatok és a CSAPATSZELLEM!

V. K. alattvaló

Szuper volt az egész, nekem leginkább a rúdhúzás és a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola táncosainak előadása tetszett. Sajnos nem tudtam mindent megnézni, mert lefoglalt, hogy jó képeket készítsek, de így utólag visszanézve klassz volt az egész rendezvény.

L. P. udvari fotográfus

Lehetne a többi buliban is népzene? Talán ezért volt olyan jó!

N. N. alattvaló

Nagyon félve indultam neki, mivel verset mondtam, és kevesen is voltunk a várnépben, de ennek ellenére első helyezést értünk el. Tetszettek a feladatok, jól lettek kitalálva, és viccesek is voltak. Jól éreztem magam, jövőre is részt szeretnék venni.

L. N., Zöldvár királynéja


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!