Ovi kézi évzáró


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Immáron több éve kerül megrendezésre minden évben az ovis kézilabda csoport évzárójára nyár előtt. A Békési Férfi kézilabda Club lefektette az alapköveit az ovis kézilabda foglalkozásoknak Békésen, mondhatni Magyarországon szinte elsőként. A két héttel ezelőtti kézilabda konferencián Mocsai Lajos is elmondta, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb ismerkedjenek meg a fegyelmezett, irányított mozgás formájával. A Békési FKC és a békési óvodák sikeresen kiépítették ezt a rendszert.

Idén a békési nagycsoportos óvodások 90%-a járt kézilabdás foglalkozásra hetente az egyesület szervezésében. Ami mellé az óvoda pedagógusok segítettek az eljutásban, amit ezúton is köszönünk nekik.

Remek hangulatban zajlott az évzáró tegnap délután a Békés Városi Sportcsarnokban. Idén változtatott annyit az egyesület, hogy együtt tartották az 50 fős csoporttal a bemutató órát. Hrabovszki Márti, Tar Bence és Vida János pedagógus és edzők vezetésével megmutatták a gyerekek, mennyit fejlődtek az őszhöz képest.

Polgár Zoltán, a BFKC ügyvezetője is jelen volt, aki köszöntötte a szülőket, érdeklődőket, illetve beszámolt az elvégzett munkáról:
- Még mindig le vagyunk döbbenve a nagy érdeklődésre, hogy az ovis nagy csoportos fiúk 90%-a hozzánk jár kézilabdázni. Tudjuk jól, hogy ebből csak pár gyerek lesz aki kézilabdázni fog. De esélyt adunk a mozgásra és örömmel nézzük majd a későbbiekben, hogy milyen labdarúgót, atlétát vagy más sportoló kezdett nálunk. Mozgáskoordinációt, fegyelmet és mind emellett labdával való ismerkedést tanulnak a gyerekek a foglalkozásokon. Mártiék remek munkát végeztek a gyerekekkel. Idén is indul a kézitábor nyár elején, amire várunk szeretettel mindenkit. Illetve aki szeretné mindenki tudja, hogy a gyerekek le lettek igazolva, így ősszel várjuk őket az edzésekre.

Egy érdekes, látványos bemutató edzés tartottak, kisebb csoportokban dolgoztak egész pályán a gyerekek. Az egyesület köszöntet mondott edzőinknek, Mártinak, Bencének és Janinak.

Ezután pedig a gyerekek kapták meg az okleveleket, a csoport elvégzéséről. Természetesen az oklevél mellé társult egy kis édesség is, a gyerekek örömére.

Reméljük hasonlóan a későbbiekben is ilyen érdeklődés lesz az ovis kézilabda iránt.

Az évzáró képeit az alábbi linken érheti el.

Jó nyarat kívánunk a gyerekeknek! Találkozunk a Kézilabda Táborban!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!