Érik az országos 5. hely a BSzSK csapatánál!


Legyőzte 14 ponttal a DEAC-ot idegenben a BSzSK !

Kedden este Debrecenben léptek pályára a rájátszás sorozatában a férfi NBI/B-s kosarasaink. Az országos döntőben az 5. helyért vívják a harcot a kosarasaink. Ez a tény óriási előrelépést mutat, hiszen a múlt évben első NBI/B-s szezonunkban a 11. helyet szerezték meg. A siker a teljes csapatnak köszönhető, a Balog edzőpárosnak , a játékosoknak és mi úgy gondoljuk, hogy a szurkolóinknak is. Most is kísérte egy maroknyi csoport a játékosokat. Plavecz Tamás szülei és Gruda Gergely családja is ott szurkolt a lelátón a mieinkért. Tudjuk, hogy sokan követték itthon is a mérkőzést, hiszen folyamatosan kaptuk az üzeneteket. Nagyon jól kezdtünk az első negyedben! Legalább 3 percen át főképp mi dobtunk kosarat, így hamar átvettük a vezetést. A kezdő ötben Kovács Benedeket Gruda Gergely pótolta kiválóan. Hatalmas emberünk szedte rendesen a lepattanókat és a békésiek örömére sok-sok pontot értékesített is.Krstic Dániel is a szokásos hévvel hajtott. Kertész Dánielt kiemelkedő teljesítménnyel, irányítóként nemcsak a BSzSK csapatának, hanem a mezőny legjobbjának is kinevezhetjük. Az 1 pontos előnyű első negyedet követően szoros emberfogásba kezdett a DEAC, ami nehezítette a mienk dolgát. Ráadásul egy gyors tempójú játékot erőltettek ránk. Szerencsére válaszként Molnár Ákos jó játékát a beálló Béres Nándor is folytatta. Félidőre 1 pontos DEAC vezetéssel mentünk ki. Az első két negyedben Koma Dániel centerjátékát Patkovic próbálta zavarni. A második negyed után azonban senki nem bírt el Danival, így mesterfokon tudta hozni a formáját. A harmadik negyedben olyan összjáték bontakozott ki a támadásaink során, amivel nem tudott mit kezdeni a Dr.Nagy Ágoston vezényelte csapat. Zavarodott és sok faultot alkalmazó játékukat végre a játékvezetés is észrevett,így egyre többször dobhattunk büntetőket is. Voltak vitatható döntéseik is a játékvezetőknek, s pont egy ilyen miatt – Czupráknak nem adtak meg egy kosarat, neki fújva támadó hibát- nem lett 20 pont a különbség a 3. negyedben. Az utolsó negyed már megmutatta, hogy a békési fölénnyel nem tudnak mit kezdeni a debreceniek. A kérdés már csak az volt, hogy mekkora különbséggel zárjuk azt a mérkőzést, amit idegenben immár megduplázott az együttesünk. Csodálatos érzés volt a győzelem! Megérdemelték a fiúk, hogy felállva tapsoljuk meg őket!
DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Békési SzSK 74 – 88
(23-24, 21-19, 7-24, 23-21)
Várjuk a szurkolóinak a visszavágóra, amit 2016. június 5-én egy kosárlabda juniálissal egybekötve rendezünk meg.
Program:
A találkozó előtt 15.00-tól a grundon- rossz idő esetén a csarnokban- kosárlabda juniális lesz. Szervező a BSzSK, a Városi Diákszövetség és Kis Virág diákpolgármester. Formációs tánccal nyitja meg a B33-as versenyt a Dr. Hepp Ferenc Iskola 1.b osztálya. A rendezvényideje alatt a gyerekek kék-fehér vattacukrot kapnak ajándékba.
A BSzSK- DEAC mérkőzést 18.00-tól a Városi Sportcsarnokban rendezzük meg, ahová a belépés INGYENES lesz!
CSORDÁS ÁKOS: Himnusz énekléssel nyitja meg a meccset.
A félidőben a KISMENŐK televíziós műsorából ismert mezőberényi táncosok lépnek fel. A mérkőzés lefújása után szeretnénk elköszönni a BSzSK-tól búcsúzó Kovács Benedektől.
Várunk minden szurkolónkat!

Erdei K.

Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!