TOP 5-ben a BSzSK!


Az előkelő 5. helyet szerezte meg a BSzSK az NBI/B-ben!

Vasárnap játszotta az utolsó mérkőzését a BSzSK csapata a 2015/2016-os NBI/B-s bajnokságban. Talán sokakhoz eljutott a hír, hogy óriási előrelépést tett a Gladiátorok csapata, hiszen az NBI/B-ben, a második szezonban az előkelő országos 5. helyet szerezték meg. Vasárnap a DEAC mérkőzése előtt már délutántól programot szerveztünk a kosárlabdásoknak. Kis Virág diákpolgármester és Takács János nyitotta meg a B33-as csapatversenyeket. Virág konferálta fel egykori iskolájának 1.b osztályos tanulóit, akik a Dr.Hepp Ferenc Iskolából érkeztek. Formációs táncuk után versenyeztek a csapatok. Mindenki kapott érmet, hiszen a kicsikből lesznek a jövő bajnokai! A BSzSK vezetősége a fellépők mellett az este 18.00-kor kezdődő mérkőzésre érkező gyerekeket is meglepte: kék- fehér vattacukorral.
A két korcsoportban zajló meccseket Csorba –Kohári Döniz és Balog Tünde vezényelte le. Köszönet illeti az egész éves munkájukat, hiszen az "asztalunk" méltán híres a profi mérkőzéseken is: pontosságukért és megbízhatóságukért . Sokan maradtak a csarnokban ,még a melegítés kezdetekor is nagy volt a nyüzsgés , hiszen ameddig csak lehetett dobáltak a palánkra és futkároztak a legkisebbek. Köszönet Salamon Zoltánnak is, aki besegített ezen a mérkőzésen a hangosításban, így profi módon szólt minden zene! Felléptek ugyanis a KISMENŐK televíziós műsorból megismert mezőberényi táncosok is. Kiss Petra és Bokor Milán lenyűgözte a közönséget!
Névsorolvasás előtt tapssal köszönt el a csarnok közönsége Kovács Benedektől, aki Sopronba költözött és Farkas Geritől, aki majd a Viharsarok Kupán búcsúzik el a BSzSK csapatától. Tanulmányaik miatt elköszönő fiataljaink közül Béres Nándor és Vámos László is nagy tapsot kapott.
Sokáig úgy tűnt, hogy a BSzSK-DEAC meccset is végigtapsolhatjuk, hiszen az első két negyedben egyértelmű volt a békési fölény: volt 15 pont különbség is javunkra. A félidő után, azonban Patkovic és a Nagy testvérek megnehezítették a dolgunkat. Óriási hajrával előbb kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést. Ettől kezdve fej-fej mellett haladt a két csapat. Nálunk egyre több kosár maradt ki. A különbséget majdnem behoztuk, de végül 5 ponttal buktuk ezt a meccset: BSzSK-DEAC 91-96. A keresztbejátszásban azonban így is miénk maradt a győzelem, hiszen a DEAC-ot 14 ponttal vertük meg idegenben. Ezzel eldőlt az 5. hely sorsa! A győzelem a BSzSK csapatáé!

Erdei Ferenc elnök így értékelt a mérkőzést követően:

"A 2015/2016-os bajnoki rajt elején pontosan meghatároztuk az idei célunkat: az alapszakasz során a Keleti csoport legjobb négy csapata közé kerülni és az országos rájátszás során a lehető legjobb pozíció elérése. Mivel a szakma legnagyobb meglepetésére a Békési SzSK a Keleti csoport 2. helyén végezett és így az ország TOP5 legjobb csapatai között vagyunk, úgy gondolom, hogy maximálisan elégedett lehetek a játékosok, az edzők és a klub vezetés teljesítményével. Nagy fejtörést fog okozni, hogy a következő szezonban, hogyan fogjuk ezt a teljesítményt felülmúlni, de eltökélt szándékunk és tervünk, hogy egy lépéssel előrébb lépjünk. Mivel Dr. Hepp Ferenc Békés város szülötte, ezért személyes küldetésem és elhivatott szándékom, hogy a Hepp Kupában jövőre tovább szeretnénk jutni a selejtező körökön, ezzel állítva megfelelő emléket Hepp Ferencnek a hazai és békési kosárlabda atyjának. Melyik mérkőzést emelném ki? Minden mérkőzés maradandó számomra, különösen azért, mert a meccsek felvételeit sokszor vissza szoktam nézni és bizton állíthatom, hogy sok nagy csata volt az idén. Pl.: amikor idegenben a Kecskemétet, az Egert vagy a Miskolcot egy ponttal vertük vagy a Vásárhely csapatának oda-vissza legyőzése is szép emlékek. Mégis, ha egyet ki kellene emelni, akkor a Debreceni tíz pontos skalp volt a legszebb számomra az alapszakaszban. Egy nagyon jó szerkezetű, nagyon jól képzett, kiváló edzőkkel dolgozó, szakmai programjával Magyarországon egyedül álló csapatot tudtunk biztosan vezetve és a játékot folyamatosan irányítva legyőzni. Mindamellett sikerült ez a bravúr, hogy a két város és a klubok adottságai összehasonlíthatatlanok. Bízom benne, hogy jövőre is hasonló sikereket élhetünk meg közösen, hisz a csapat gerincét megtartva, már dolgozunk a távozó játékosok pótlásán."
Hajrá Békés! Hajrá BSzSK!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!