Parlament 2016


A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodájának szervezésében Tanuljunk demokráciát! programsorozat zárásaként, 2016 május 24-én látogattak el a magyar Parlamentbe a Tisza Kálmán Szakképző Iskola tanulói.

A program célja a demokratikus jogok gyakorlását segítő kompetenciák fejlesztése volt.

Gáspár Karolina 9. B

Első alkalommal jártam a parlamentben. Legjobban a díszes lépcsőházakról szóló ismertető tetszett, illetve az a rész, amikor az idegenvezető hölgy arról mesélt, hogyan került fel az arany díszítés a falfelületekre, továbbá tetszett az interaktív információs pult is, hiszen sok-sok információt lehetett megtudni például az épület méreteiről, építésének körülményeiről.

Ruzsa Tibor 10. K

Kellemes társaságban, jól szervezett kis kirándulás volt. Most jártam először a parlament épületében, ahol is a legjobban a kupalaterem tetszett, az ott időrendben látható királyi szobrok és persze a koronaékszerek.

Huszár Róbert 11. L

Második alakalommal volt szerencsém meglátogatni a monumentális országházat. Új dologgal is találkozhattam, hiszen az idegenvezetést fülhallgatón keresztül kaptuk. Az egynapos kirándulás jó társaságban, kellemes hangulatban zajlott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!