Sportágválasztó, ahogy mi szeretjük


Május utolsó hetében az ország több pontján rendeznek sportágválasztó programokat. Ebben az évben hagyományteremtő szándékkal a Tisza Kálmán Szakképző Iskola is szervezett tanulóinak egy sportágbörzét 2016. május 26-án.

Az egészséges életmódra nevelés, mozgásra való ösztönzés, a sportágakkal való ismerkedés az iskolai testnevelés órák fő feladata. Mindezekre való tekintettel állították össze a testnevelő tanárok ezt a rendhagyó napot.

Választottak olyan sportágat, mely a tananyag része. Ez volt a kosárlabda. Köszönet a Békési Gladiátorok tagjainak, (Béres Nandi, Kovacs Benedek, Kertész Dani, Krisztics Daniel) hogy elfogadták a meghívást.

Olyat is választottak, ami nem része ugyan a tananyagnak, de a legügyesebbeket mégis versenyeztetjük. Ez volt a gerelyhajítás. Rácz András testnevelő vezényszavára 15 gerely repült egyszerre a levegőbe.

Fiatalok – főleg fiúk - által közkedvelt szabadidősportot is ki lehetett próbálni. Ez volt az erőemelés. Székely Ferenc testnevelőnek köszönhetően kerültek eszközök, súlyok az iskola tornatermébe.

Amerikai foci szabályaival, speciális labdájával is ismerkedhettek a bátrabbak. Sajnos a profi játékosok egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem tudtak jelen lenni.

A legnagyobb érdeklődéssel várt sportág az íjászat volt. Papy Zsolt testnevelő segítő közreműködésének köszönhetően a Csaba Lovas-Íjászoktól érkezett Győri János, akinek a segítségével próbálhatták ki a tanulók ezt a remek szabadidősportot.

A sportágválasztó nap egy alulról építkező, diák kezdeményezéssel zárult. Deák Zita, iskolánk tanulója - aki egyben a város diákalpolgármestere – egy közös sárkányhajózásra invitálta a Református Gimnázium tanulóit. Kálmán Tibor alpolgármester úrnak köszönhetően békés középiskolásai együtt mozogtak, sportoltak ezen a délutánon a Békési Kishajó Kikötőben, ahol nem a versengés volt a fontos, hanem a jókedv, ismerkedés, közösségépítés.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!