Az indulók azóta a fesztiváli emlékversenyen friss- és vastagkolbászt is készítenek, utóbbiakat azután a szervezők azonos körülmények között füstölik, érlelik, majd a zsűri dönt a helyezésekről.
Eddig is a nyilvánosság előtt zajlott az emlékverseny szárazkolbászainak a zsűrizése májusban, júniusban, de idén, a jubileumi, 20. fesztiválon még nagyobb nyilvánosságot kapnak a versenyművek. Ugyanis a nemzetközi szárazkolbászverseny mintadarabjaival együtt bírálják el az akkor már egyéves kolbászokat az október 28–31. közötti Csabai Kolbászfesztiválon.
Addig a Csabai Kolbászház minőségi klímájú pincekamrájában érnek a kuláréba töltött vastagkolbászok, és naponta ellenőrzik, hogy van-e valami tennivaló velük. Természetesen a kóstolást egyelőre mellőzve. Amikor a minap ránéztünk a portékára, nehéz volt elhagyni a pincét…
Foglaltál már asztal csapatoddal az idei Csabai Kolbászfesztiválra?
(X) Reklám