Olimpiára hangolva …


Már javában rúgják a bőrt a foci EB-n, és közeledik a riói olimpia ideje is. Mindenkit egyre jobban elkap a szurkolás heve. A közelgő olimpia, a Szegedi Kis István Református Általános Iskola alsós tanulóit és pedagógusait is megérintette, és egy performance-szal üzentek a tanítás utolsó hetében a magyar olimpikonoknak.

A több, mint 300 gyermek által megformált öt összefonódó karika – a kék, a fekete, a piros, a sárga és a zöld – egy szimbolikus ábrázolás, mely az öt kontinenst jelképezi, melyeket az olimpiai eszme egyesített. Az idei esemény helyszínét adó dél-amerikai Rio de Janeiro rövidített nevét, pedig maguk az iskola pedagógusai rajzolták ki esernyők segítségével.

Így jött létre egy igazán lelkes, magyar virtussal bíró performance, egy olimpiai üzenet, mint egy puzzle, hogy mindenki "odatette a magáét"!

A szervezők bíznak benne, hogy az elkészült felvételek eljutnak a magyar olimpikonokhoz, és új erőt adnak a még kvalifikáció előtt álló sportolóknak.

A felvételt Pusztai Gábor Máté drónja készítette, az interaktív esemény körülményeit a Csaba TV segítségével sikerült rögzíteni. A végeredmény hamarosan látható lesz a Békés Mátrix-on, a Békés TV műsorán és a legnépszerűbb videó megosztón is! Arató Tamás


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!