Együttműködési megállapodás!


Együttműködési megállapodást írt alá a Gál Ferenc Főiskola és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete és a Gál Ferenc Főiskola együttműködési megállapodást írt alá június 1-jén, melyen iskolánk képviselői is részt vettek.

Az élet minőségének egyik alapvető kritériuma a biztonságérzet, a biztonságtudat. A felnövekvő generációk segítése ebben a fontos kérdésben alapvető – hívta fel a figyelmet Kiss-Rigó László megyéspüspök. A püspök hangsúlyozta, az egyházmegye szervezetei örömmel vállalták az együttműködést a projektben.

Lépésről lépésre együtt a biztonságért projekt pont egy évvel ezelőtt indult a Csongrád megyei bűnmegelőzési osztállyal együttműködve.
- mondta Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, a Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézet főigazgatója emlékeztetett. A tavalyi rendezvény keretében bemutatták azt a társasjátékot, amely az oktató-nevelő munkában is felhasználható, a gyermekeknek játék, a pedagógusoknak segítség a munkához.

A mai napon aláírandó együttműködési megállapodásban a pedagógiai intézet mellett a Gál Ferenc Főiskola is megjelenik, melynek karain hittantanárokat, etikatanárokat is képeznek. A felsőoktatás bekapcsolása lehetővé teszi, hogy az elmélyültebb alkalmazás ettől kezdve a neveléstudományi vizsgálatát is támogassa – mondta az intézmény rektora, majd hozzátette, bíznak abban, hogy így közvetlenebbül is igénybe vehetik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság segítségét az egyházmegye középiskoláiban és saját fenntartású szakközépiskolájának rendészeti képzésében. Remélik, hamarosan a fegyház és a rendőrség mellett más rendvédelmi szervekkel is kialakul az együttműködés.

Lukács János rendőr dandártábornok, megyei főkapitány röviden beszámolt a 2009 óta tartó folyamatokról:

  • Hallgatók drogprevenciós, illetve bűnmegelőzéssel kapcsolatos továbbképzésen vehettek részt
  • 150 helyszínen vándorkiállítást tekinthettek meg a témában az érdeklődők
  • Ismeretterjesztő kiadványok készültek
  • bulisbiztonsag.hu honlap elkészítése
  • Társasjáték tervezése, terjesztése
  • Bármit teszünk gondoljunk a következményre prevenciós bűnmegelőzési plakátok

Nyolcadik pillérként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete és a szegedi Gál Ferenc Főiskola együttműködési megállapodást írt alá.

A következőkben M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a főkapitányság bűnmegelőzési főosztályának vezetője részletesen beszámolt a társasjáték gyakorlati alkalmazásának eredményeiről.

Az együttműködési szerződés aláírását követően Sarusi Etelka, a pedagógiai intézet szakértője munkáját ismerte el Lukács János megyei rendőrfőkapitány.

A nap folyamán Utak és lehetőségek – gyermekeink biztonsága érdekében című pedagógus-továbbképzésen vettek részt iskolánk képviselői.

KÉPALÁÍRÁS: Szlota József mb. igazgató úr, Moldován-Garas Helga szakközépiskolai intézményegység-vezető és Rácz András szakmagondnok-rendészet ágazat a pedagógus továbbképzésen.

Intézményünk vezetőinek alkalmat biztosított a rendezvény Tikász Sándor bv. dandártábornok, a Szegedi Fegyház és Börtön vezetőjével való egyeztetésre a rendészeti képzésünk megújításáról, kibővítéséről.

Mogyorós Attila c. r. alezredes a dizájner drogokról tartott aktuális beszámolót a jelen lévőknek, majd Szabó Tamás a CSMRFK Gazdaságvédelmi Osztály munkatársa az internet veszélyeiről, az iskolai erőszak probléma köréről tartott hasznos előadást. Végezetül Gézárt Attila r. őrnagy a nyár veszélyeire, víz-biztonságra, -szabályaira hívta fel a figyelmet prezentációjában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!