Finn vendégek látogatása a Szarvasi úton


Aarne és Riita Törmänen Finnországból érkeztek Békésre. Több hónapja fejlesztőpedagógusként segítik a Reményhír Intézmény Ötvös József Általános Iskola tanárainak munkáját a misszió keretein belül.

A kedves, középkorú házaspár több hónapos magyarországi tartózkodása alatt hallott iskolánkról is, ahol szakiskolai képzés folyik.

Szerettek volna betekintést nyerni az intézmény életébe. Múlt héten tett Hőzső utcai látogatásuk után szerették volna megnézni a szociális gondozók, eladók, pincérek, cukrászok és asztalosok oktatási helyét is. Érdeklődtek az intézmény életéről, képzéseiről, felszereltségéről, a tanulók létszámáról, összetételéről, körülményeiről és érdeklődési köreiről.

Nagyon tetszett vendégeinknek a remekül berendezett demonstrációs szoba, ahol az eladók gyakorolhatják a kiszolgálás csínját-bínját. Külön figyelmet szenteltek az asztalos műhely kitűnő felszereltségének. Mesélték, hogy Finnországban a város lakói is használhatják az szakiskolák gépeit. Délutánonként és hétvégeken, tanítás után szolgáltatásként működnek a műhelyeik.

Külön élmény volt számukra, hogy munka közben láthatták, amint a cukrász tanulók Sipaki tanár úr segítségével cukrász termékeket állítanak elő az intézmény műhelyében. A látogatás napján éppen képviselőfánkot készítettek, amit vendégeink meg is kóstolhattak.

A kellemes hangulatú látogatás két órája hamar elrepült. Ezúton is köszönjük érdeklődésüket, kedves hozzáállásukat és azt, hogy látogatásukkal színesítették iskolánk életét. Reméljük, hogy az intézmény pozitív megítélése nemzetközi távlatokat nyit általuk.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!