Médiatúra Szegeden


2016. június 7-én a Tisza Kálmán Szakképző Iskola kreatív csapatával és a Tekergők program néhány résztvevőjével Szegedre utaztunk, ahol meglátogattuk a Civilhang rádiót, D2-t és a Média kommandót.

2016. június 7-én a Kreatív ipar 3.0 tagjai és a Kreatív Tekergők a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében Szegeden, egy médiatúrán vett részt. Reggel 8 órakor vágtunk neki a másfél órás útnak. A kisbuszokból való kiszállás után a Dóm-térre sétáltunk el, és láthattuk az épülő Szegedi Szabadtéri Színházat, az Aradi vértanúk terét, a Hősök kapuját és a Tisza partot.

Első úticélunk egy Rock Klubba vezetett, ahol a Civil Hang Rádió stúdióját tekinthettük meg. Elmondták, hogyan is kezdődött a működésük, hogyan épül fel egy műsor, mekkora részt tesz ki a zene, a hír és a reklám, milyen frekvencián sugároznak, kik alkotják a stábot.

Második célpontunk az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont volt. A kedves fogadtatás után, különböző média felszereléseket láthattunk, mellyel az ott dolgozó fiatal munkatársak dolgoznak, zenei foglalkozáson vehettünk részt valamint egy török nemzetiségű fiatalember (ERASMUS program önkéntese) játékos szójátékkal fogadott bennünket, mellyel megmutatta mennyire hasonlít egymásra néhány török és magyar szó.

A harmadik helyszínen, az Új Nemzedék Kontaktpont irodájának munkájával ismerkedhettünk meg, majd a Média Kommandó csapatával elegyedtünk beszélgetésbe arról, hogy hogyan készülnek fel fiatal, - média iránt érdeklődő - önkéntesekkel egy-egy bevetésre és a terepen hogyan is készül az bizonyos INSTANT újság.

Egy igen tartalmas és élményekben dús napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a Nemzeti Művelődési Intézet, békéscsabai és szegedi munkatársainak a szervezést és a közös gondolkodási lehetőséget.

Kis Erika (Kreatív Tekergő):

Az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont éreztem magam a legjobban, mert a kreatív énemet megfogta, hisz csupa olyan dolgot láttam, ami arra késztet, hogy ha Szegeden járok, az első utam hozzájuk vezessen. Barátaimat gondolkodás nélkül elvinném magammal, hogy ők is gyarapodjanak azokkal az élményekkel, mint én. A többi hely is nagyon tetszett. Élményben nem volt hiány és tapasztalattal is gyarapodott a tudásom.

Czinanó Malvina (Kreatív Tekergő): Nagyon jól éreztem magam és sok új dolgot tudtam meg.

Lipthay Patrik: (Kreatív Ipar 3.0) Nagyon jó kirándulás volt!

Balogh Szilvia: (Kreatív Ipar 3.0) Nagggyyyon jo volt!!!!!

Moldován- Garas Helga:

Méltó zárása volt a tanévnek ez a kirándulás. Kreatív közösségünkhöz tartozó tanulók megláthatták, megtapasztalhatták azt a szellemiséget nagyban, amit mi az iskola falai között kicsiben próbálunk elérni, fejleszteni. Majdnem önszerveződő, önműködő csapatot, akik a média iránt érdeklődnek, de nyitottak minden jó ötletre. A jövőre vonatkozó terveink megvalósításához nagy lökést adhat a mai kiruccanás.

Fazekas Kristóf

(Kreatív Ipar 3.0)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!