Dübörög a szezon a Békési DAC atlétáinál


Június második felében a Békési DAC atlétái több száz kilométert utaztak, hiszen ez a fő versenyek időszaka náluk.

Az Ikarus pálya adott otthont a Budapest Nemzetközi Nyílt Bajnokságnak. Itt Balasi Imre 400 méteres gátfutásban, a nemzetközi mezőnyben a nyolcadik lett.

Az ifjúsági ligában, Fodor József 14.29 centiméteres dobása súlylökésben a kiváló ötödik helyet érte. Szilágyi Petra gerelyhajításban bronzérmet szerzett, kitűnő, 41.41 méteres hajítással.

Ezzel egy időben, a szerbiai Palicson, ultrafutóink szerepeltek remekül a nyílt, nemzetközi 6,12 és 24 órás szerb országos bajnokságon. Bakó Gábor és dr. Bocskay Árpád a 12 órások mezőnyében szerepelt, nem is akárhogy. Bakó Gábor 109 km-el ezüstérmes, míg dr. Bocskay Árpád 90 km-el ötödik lett.

Pár napra rá, már Szombathelyen indultak atlétáink. Az ország másik végében rendezték meg az U23-as és junior országos bajnokságot. A Békési DAC atlétái itt is jó szerepléssel vitték hírét városunknak.

A junior lányok 400 méteres gátfutó számában lényegében a felnőtt mezőny meghatározói álltak rajthoz, ahol Nyeste Ágnes nagyszerű futással, új egyéni csúccsal bronzérmes lett, mindössze hat századdal lemaradva az ezüstéremről. 400 méteren Ági a negyedik helyen végzett. Ez azt jelentette, hogy egy hét múlva Ági ismét felhúzhatja a válogatott mezt.

Gyöngyösi Terézia a remek negyedik helyet érte el távolugrásban. A fiúk 400 méterén Molnár Gergő a 13. lett. Veres Fanni 400 méteres gátfutásban 15.-nek ért célba.

Darvasi Anett az U23-asok versenyében 100 méteren és 200 méteren is döntőbe jutott. 100 méteren a hetedik, míg 200 méteren a bravúros negyedik helyen érkezett be. Pozsár Richárd az U23-as mezőnyben 100 méteren 13.-nak érkezett be.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!